• Elaine (vooraan, vierde van links) kreeg kippenvel toen ze het podium op liep.
• Elaine (vooraan, vierde van links) kreeg kippenvel toen ze het podium op liep. Foto: Rick den Besten

Papendrechtse Elaine van der Graaff blikt terug op deelname aan The Passion

Algemeen 1.209 keer gelezen

PAPENDRECHT • De Papendrechtse Elaine van der Graaff (28) stond op donderdag 18 april tussen bekende Nederlanders op het podium van The Passion in Dordrecht. 'Het was ontzettend gaaf.'

Elaine zag een oproep op social media en meldde zich voor de audities. "Ik heb lang getwijfeld of ik goed genoeg ben", vertelt ze. "Je moest eerst een vlog opnemen om jezelf voor te stellen, je zangervaring te delen en te melden waarom je wilde meedoen. Ook moest je liedjes insturen. Ik werd uitgenodigd voor de auditieronde in Dordrecht, waar ik solo moest zingen en samen met anderen. Daarna moesten we twee weken wachten op de uitslag."

Kippenvel
Ze was ontzettend blij toen ze hoorde dat ze mocht meedoen. "Het was ontzettend gaaf. De eerste keer dat we het podium op gingen was vooral bijzonder; ik had kippenvel van top tot teen. Het podium waar je al negen jaar op tv naar kijkt, daar sta je ineens zelf, tussen mensen die je normaal alleen van een afstandje mag bekijken. Het was ook bijzonder om alles te zien samenkomen." 

Nog actueel
Het verhaal van The Passion is vertrouwd voor de Papendrechtse. "Ik heb altijd op christelijke scholen gezeten. The Passion spreekt me aan omdat het verhaal wordt gebracht op een manier die iedereen begrijpt. Dat ik wilde deelnemen is omdat het wordt vertaald naar het nu. Het verhaal gaat over onderwerpen die nog steeds actueel zijn: verraad, vergeving, er voor elkaar zijn. En over Judas die zich beter voelt dan de rest; dat kom je nu nog tegen."

Eric van Tijn
Voorafgaand aan het optreden waren er vier repetities. "We konden onze partij thuis instuderen. De repetities waren om het bij elkaar te voegen. Eén repetitiedag vond plaats in de studio van Eric van Tijn. Hij is jurylid geweest bij Idols en hij schrijft elk jaar The Passion. Bijzonder om met zo iemand te mogen samenwerken."

Dad & The Studs
Elaine zingt al haar hele leven graag. "Als kind deed ik mee aan mini playbackshows", vertelt ze. "Als tiener kwam ik bij Jeugdtheaterschool Hofplein. Daar heb ik veel gezongen. Later kwam ik in bandjes terecht. Nu ben ik zangeres in de Papendrechtse band Dad & The Studs. Ik doe het als hobby. Onze band brengt een mix van oude en nieuwe nummers." Lachend: "Zelf zeggen we: we zingen een beetje oude troep en liedjes van nu. Het repertoire is Nederlands- en Engelstalig. Pop, rock en blues. Op 16 juni staan we op een festival in Papendrecht."

Droom
Haar brood verdient Elaine als grafisch vormgeefster op het hoofdkantoor van Jeans Centre. Droomt ze van een toekomst in de muziek? "Stiekem wel. Het is altijd een kinderdroom geweest, me realiserend dat het niet makkelijk is om ertussen te komen. Ik hoop dat er dankzij mijn deelname aan The Passion deuren voor me opengaan, dat het me net iets makkelijker bij mijn doelen brengt. Ik zou graag zingen op grote feesten en partijen, zoals op Koningsdag op een podium in Papendrecht, of tijdens een feest van PKC."

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

• Kort voor haar optreden maakte Elaine een selfie.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 12 uur geleden
Afbeelding
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden