Smash wint twee wedstrijden in een week

Sport 77 keer gelezen

ALBLASSERDAM • In de afgelopen week hebben de dames van volleybalvereniging Smash'66 tweemaal gewonnen.

Woensdag 3 april stond de inhaalwedstrijd tegen hekkensluiter VCE/PSV uit Eindhoven op het programma. Deze wedstrijd werd met overmacht gewonnen door de dames van Smash '66. Door deze overwinning, en door puntenverlies van concurrent Wik uit Groot-Ammers, kon Smash een belangrijke stap zetten richting de tweede positie in de eerste klasse B.

Zaterdag 6 april stond de wedstrijd in Asperen tegen WHV op het programma. De druk op deze wedstrijd was toch meer aanwezig dan gedacht bij de dames van Smash. De eerste set werd er krampachtig gevolleybald. Er werden ballen voor elkaar weg gepakt, waardoor er veel onrust aan Alblasserdamse zijde ontstond.

De dames van WHV uit Asperen, die de vijfde positie in de eerste klasse bekleden, profiteerden hier gretig van. Er werden veel korte ballen gespeeld die scoorden in het veld van Smash. Zo bleven de dames van Smash de hele set tegen een kleine achterstand aankijken. Aan het einde van de set konden de dames nog wel gelijk komen op 24-24, maar door eigen fouten niet doordrukken. De set werd verloren met 26-24.

Beter draaien
De tweede set ging het aan de kant van Smash beter draaien. Rosan van den Oever haalde de listige korte ballen van WHV van de vloer en zo kon Smash meer aanvallen opbouwen en scoren. Ook serverend maakten de dames minder fouten en zo werd er al snel een gaatje geslagen van 5 punten. Aan het einde van de set had Smash nog even moeite de set ook werkelijk binnen te halen, maar toch werd de set gewonnen met 25-23.

De derde en de vierde set leek Smash de zenuwen kwijt te zijn. Verdedigend liepen de dames elkaar minder in de weg en vielen er minder ballen tussenin. Aanvallend werden er minder eigen fouten gemaakt en zo kon Smash de laatste twee sets ook winnend afsluiten; 25-17 en 25-22.

De laatste wedstrijd moet gewonnen worden door de dames aanstaande vrijdag 12 april om de tweede plek veilig te stellen en zo de promotie/degradatiewedstrijden te mogen spelen op 22 april. Tevens wordt aanstaande vrijdag de competitie afgesloten bij de volleybalvereniging onder het genot van een hapje en een drankje tijdens en na de wedstrijden in de kantine in sportcentrum Blokweer.