• Het Raadhuisplein is dit jaar niet beschikbaar tijdens het Havenfestival.
• Het Raadhuisplein is dit jaar niet beschikbaar tijdens het Havenfestival. Archieffoto: Bert Bons

Aanpassingen Havenfestival vanwege verbouwing gemeentehuis

Algemeen 422 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De braderie van het Havenfestival zal dit jaar iets anders opgezet moeten worden vanwege de verbouwing van het gemeentehuis.

Het Raadhuisplein en de Havenstraat (de straat achter het gemeentehuis) zijn op zaterdag 21 september niet beschikbaar, wanneer de grootste braderie van Alblasserdam gehouden wordt.

Daarnaast moet de route op de Plantageweg ingekort worden, vanwege de nieuwe supermarkt die daar komt. "Voorheen konden we kramen plaatsen tot bij Plantage 45, op de hoek met de Van Eesterensingel, maar nu moeten we stoppen bij Foto Teunissen", vertelt Frank van Welzenis van het Havenfestivalcomité.

Kerksingel
Als alternatief wordt gedacht aan het plaatsen van extra kramen op de Kerksingel en het eerste stukje van de Kerkstraat. "Ook komen er mogelijk kramen bij Landvast, als we een goede route kunnen verzinnen voor de bezoekers van het Havenfestival", vervolgt Van Welzenis.

Labtones en de bedrijvenboulevard, die de laatste jaren op het Raadhuisplein plaatsvonden, zullen waarschijnlijk gehouden worden op respectievelijk de parkeerplaats voor Landvast en het parkeerterrein aan de noordzijde van de ophaalbrug.

Vanwege de verbouwing van het Raadhuisplein moet ook de taptoe, die altijd op vrijdagavond gehouden wordt, uitwijken naar een andere locatie. Het Havenfestivalcomité heeft hierover in principe overeenstemming bereikt met CKC Kinderdijk, zodat de taptoe op vrijdag 20 september kan plaatsvinden op sportpark Molenzicht.

Verbeteringen
Ondanks alle extra inspanningen vanwege de verbouwing van het gemeentehuis heeft het Havenfestivalcomité ook dit jaar weer gezocht naar noviteiten en verbeteringen in het vertrouwde programma. Zo komt er hoogstwaarschijnlijk een tweede toneelavond op dinsdagavond. "Vorig jaar hebben we best veel mensen moeten teleurstellen die naar de toneelavond wilden komen", legt André Ruikes van het Havenfestivalcomité uit. "PJG Toneel was enthousiast en kan dit jaar ook op dinsdag voor ons optreden."

Daarnaast zal de vlottenrace op woensdag uitgebreid worden met een extra spelelement op het land. Ruikes: "We weten nog niet precies hoe dat eruit gaat zien, maar we proberen meer spektakel te bieden en minder lange wachttijden voor de bezoekers van de vlottenrace."

Verder zal er op vrijdagavond een Pubquiz gehouden in het Wapen van Alblasserdam en er wordt geprobeerd om nieuwe onderdelen toe te voegen aan de braderie. De afsluiting van het Havenfestival zal bestaan uit een lasershow.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden