links Nilton, rechts Jeftha.
links Nilton, rechts Jeftha. Foto: Samantha Heskes

Succesvol turnweekend voor KDO Alblasserdam

Sport 525 keer gelezen

ALBLASSERDAM • In het weekend van 30 en 31 maart hebben de laatste drie turners van KDO Alblasserdam zich geplaatst voor de halve finale van het Nederlands Kampioenschap, die op 13 april in Enschede gehouden worden.

Zaterdag 30 maart waren twee turners, Jeftha Oskamp en Nilton Cetin, uit dezelfde categorie aan de beurt; in de klasse pupil 3e divisie. Zij begonnen op voltige. Zij vinden dit beide een erg lastig toestel. Hierdoor was de start van de wedstrijd wat moeizaam. Gelukkig lieten de jongens zien dat zij mentaal ook goed getraind waren. Ze hebben de teleurstelling weten om te zetten naar een enorme drang om op de volgende toestellen keihard hun best te doen. Met als resultaat dat ze ontzettend hoge score's turnden. Zelfs zo hoog dat ze beide op verschillende toestellen een bonus turnde. Deze krijg je als turner alleen maar toegewezen als er geen grote fout word gemaakt. Nilton Cetin werd eerste en pakte het goud. Jeftha werd knap 5e. Er deden in totaal 36 jongens mee in deze categorie. De 10 beste jongens plaatste zich voor de volgende wedstrijd. Beide jongens hebben zich geplaatst voor de halve finale.

Zondag 31 maart turnde Sam Groenendijk zijn belangrijke plaatsingswedstrijd. Hij begon met een mooie oefening op ringen, en behaalde hiermee zelfs het op één na hoogste score, op dit toestel. Dankzij moeilijke oefeningen behaalde hij hoge scores. Sam liet zien dat hij in dit niveau thuishoort en behaalde een 2e plaats waardoor hij zich ook plaatst voor de halve finale.

KDO is weer drie turners rijker in de halve finale van het NK turnen heren.

Op de foto: links Nilton, rechts Jeftha.