• Het GroenLinks compliment aan Stichting Anders.
• Het GroenLinks compliment aan Stichting Anders.

GroenLinks deelt compliment uit aan Stichting Anders

Algemeen 152 keer gelezen

PAPENDRECHT • Op vrijdag 1 en zaterdag 2 maart 2019 gingen delegaties van GroenLinks Drechtsteden op pad om complimenten te geven. Dit gebeurde in het kader van de landelijke Complimentendag.

Fractievoorzitter Bert Grimmius van Papendrecht deelde het GroenLinks-compliment uit aan Stichting Anders. Deze stichting daagt ondernemers uit om een stukje van hun producenten/diensten/talenten beschikbaar te maken voor mensen in de samenleving die dat keihard nodig hebben, maar zelf niet kunnen betalen.

Er zijn inmiddels meer dan 200 bedrijven zijn aangesloten, van juridisch advies tot klussen in of bij huis. Dat mag ook wel, want elke week krijgt de organisatie alleen al in Papendrecht zo'n vijf nieuwe verzoeken om hulp binnen. Aan Herman de taak om in gesprek te gaan om de achtergrond te horen en te toetsen. Met deze stichting, die overigens in heel Drechtsteden actief is, wordt de samenleving weer een stukje beter en socialer door zorg voor elkaar. De vrijwillige inzet van de stichting zelf en de aangesloten ondernemers verdient volgens GroenLinks dan ook een groot compliment.

In Dordrecht ging het compliment naar het Leerorkest Drechtsteden en in Zwijndrecht werd Elvedina Omanovic van Minima Zwijndrecht in het zonnetje gezet. De Complimentendag is voor GroenLinks de aftrap voor de Groen Lintjes 2019, die worden op 5 juni uitgereikt. Het Groene Lintje is een publieksprijs. Via de website kan men personen of organisatie voordragen die zich inzetten voor groenere en/of duurzamere wereld.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden