Afbeelding

Lekkerlandse beveiliger veroordeeld voor ernstige mishandeling

Algemeen 458 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • De rechtbank heeft een 41-jarige beveiliger uit Nieuw-Lekkerland veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur voor de ernstige mishandeling van een 19-jarige man uit Sliedrecht.

De tiener werd op 25 februari vorig jaar bont en blauw geslagen tijdens een feest van Qmusic in zalencentrum De Lockhorst in Sliedrecht. De Sliedrechter werd per ambulance weggebracht. Hij bleek een gebroken jukbeen, een gebroken neus en een blauw oog opgelopen te hebben. De andere beveiliger, een man uit Capelle aan den IJssel werd vrijgesproken van de mishandeling.

De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak tegen de man uit Nieuw-Lekkerland vond al in januari plaats. De uitspraak liet een aantal weken op zich wachten, omdat de zaak van de medeverdachte werd uitgesteld. De advocaat van deze man wilde  nog een getuige horen.

Tegen knie gevallen
De Nieuw-Lekkerlandse beveiliger vertelde in de rechtbank dat het niet is gegaan zoals vijf getuigen hebben verklaard. Volgens de veertiger was er die bewuste avond een opstootje en werd er door de beveiliging ingegrepen. Daarbij een werd een 19-jarige Sliedrechter, die aangezien werd voor ruziezoeker, beetgepakt en meegenomen naar de uitgang. "Deze jongen greep mij toen bij de strot en verzette zich hevig. Hij ging flink tekeer. In de voorhal kwamen we ten val en belandden we door het verzet van de persoon in de hoek. De jongen viel denk ik tegen mijn knie, want ik had in de dagen erna flink last van mijn knie. De persoon is daarna buiten gezet. Ik heb niet gezien dat hij gewond was geraakt," vertelde de man uit Nieuw-Lekkerland.

Letsel
De rechters lieten tijdens de zitting foto's zien van het letsel. Daarop was de tiener met een dik, opgezwollen, gehavend gezicht te zien in een ziekenhuis. De Sliedrechter had twee breuken. Inmiddels gaat het wel wat beter met hem, al staat zijn neus nog steeds scheef en heeft hij een blijvend litteken in zijn gezicht. Het slachtoffer, zijn vrienden en omstanders, waaronder een onafhankelijke getuige, verklaren heel anders over het voorval dan de beide beveiligers. Het slachtoffer vertelde bij de politie dat hij juist bezig was met het sussen van een ruzie toen hij onverwacht een arm om zijn nek voelde, een vuistslag kreeg en op straat gegooid werd.

Pas ingenomen
De beveiligerspas van de Nieuw-Lekkerlander is afgelopen maand ingetrokken. De man mag voorlopig geen beveiligingswerk meer doen. De rechtbank heeft de man daarom alleen de werkstraf opgelegd en niet de voorwaardelijke celstraf van een maand die werd geëist. Wel moet de veroordeelde portier het slachtoffer 1392,55 euro schadevergoeding betalen.

De collegabeveiliger uit Capelle aan den IJssel is vrijgesproken. Het openbaar ministerie en de verdachten hebben twee weken de tijd om in hoger beroep te gaan.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden