• Het Golden Circles Music ensemble.
• Het Golden Circles Music ensemble. Foto: Hans den Boer

Gelegenheidskoor ondersteunt uitvoering Johannes Passion in Papendrecht

Algemeen 218 keer gelezen

PAPENDRECHT • Hoogtepunten van de Johannes Passion van Bach worden op zaterdag 2 maart uitgevoerd door het Golden Circle Ensemble onder leiding van John Bakker. Tijdens het concert is er een masterscratch. We stellen Elselien Wakkee van de Stichting Golden Circles Music Productions enkele vragen hierover.

1.Wat staat de luisteraar te wachten tijdens deze uitvoering?
Elselien: "De Johannes Passion van J.S. Bach een werk van drie uur dat verkleind is naar ongeveer één uur. De kernstukken die het verhaal vertellen zijn behouden gebleven. Het ensemble bestaat voor deze gelegenheid uit acht zangers die de partijen deze werken op professionele manier zullen uitvoeren. Bij de grotere koorwerken zal het ensemble samenwerken met het scratchkoor. André de Jager, vaste organist van het ensemble en begeleider van verschillende koren in de regio, speelt op een meesterlijke manier alle orkestpartijen op het voor hem zeer bekende mooie orgel in de Bethlehemkerk."

2. Hoe bijzonder is deze uitvoering?
Elselien: "Het bijzondere van de uitvoering ligt in twee zaken. De eerste is de bijzondere samenstelling van het ensemble. Het is zeer internationaal met zangers die veelal nog studeren aan het conservatorium in Den Haag. Er zijn zangers bij uit Portugal, Korea, Engeland, Nederland, Spanje, Indonisië. Ook bijzonder is de korte uitvoering van dit mooie werk, omlijst door enkele andere mooie werken. Dirigent John Bakker weet door zijn manier van dirigeren en contact leggen met het publiek de concerten voor een breed publiek toegankelijk te maken."

3. Wat is een masterscratch?
Elselien: "Tijdens een masterscratch wordt een gelegenheidskoor geformeerd van mensen die het fijn vinden om in korte tijd met elkaar enkele werken uit de Johannes Passion in te studeren. Dit alles onder de bezielende leiding van John Bakker. Tijdens deze masterscratch zal ook de nodige aandacht besteed worden aan zangtechniek en zal achtergrond informatie worden over het werk worden gegeven. Het scratchkoor zal 's avonds tijdens het concert bij enkele koralen het Golden Circle Ensemble ondersteunen. Voor de zangers van het scratchkoor een bijzondere ervaring om met dit professionele ensemble mee te zingen."

4. Wie kunnen daaraan meedoen en hoe kunnen belangstellenden zich opgeven?
Elselien : "Iedereen kan meedoen, enige zangervaring wordt wel verwacht. Inschrijven voor het scratchkoor is nog mogelijk. De repetitie is zaterdag 2 maart van 09.30 tot 12.00 uur in de Bethlehemkerk. Opgeven voor dit scratchkoor kan via info@goldencirclesmp.nl of via de website www.goldencirclesmp.nl.

Het concert vindt plaats op zaterdag 2 maart in de Bethlehemkerk aan de Van de Palmstraat 1 te Papendrecht. De deuren gaan open om 19.30 uur. Het concert start om 20.00 uur.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden