Afbeelding

PvdA-raadslid Alblasserdam: 'Attje Kuiken, bemoei u niet met ambtsgebed in Alblasserdam'

Algemeen 626 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Bemoeienis met het ambtsgebed in Alblasserdam door PvdA Tweede Kamerlid Attje Kuiken is voor Wim van Krimpen, PvdA-raadslid in Alblasserdam, zeker niet nodig.

Attje Kuiken had richting minister Kasja Ollongren van Binnenlandse Zaken haar zorgen uitgesproken over het feit dat in Alblasserdam, Hardinxveld-Giessendam en Hendrik-Ido-Ambacht tijdens de raadsvergadering een ambtsgebed wordt uitgesproken. Zij vindt dit een ongewenste vermenging van kerk en staat. 

Naar aanleiding van vragen over het ambtsgebed in Tholen had de minister laten weten geen signalen te hebben dat er ergens nog ambtsgebeden worden uitgesproken. Dit blijkt dus wel het geval te zijn. Kuiken vindt het 'buitengewoon ernstig' dat de minister de Tweede Kamer onjuist geïnformeerd heeft, zo stelt ze via het AD. "De minister weet niet wat er speelt of ze wil het niet weten.'' 

Bemoeienis
De zorgen van Attje Kuiken worden niet gedeeld door Wim van Krimpen, gemeenteraadslid voor de PvdA in Alblasserda. 'Ik begrijp uw bemoeienis niet', laat hij via Twitter weten. 'Eén keer per jaar is er een ambtsgebed. Uit respect gaan wij even staan, het gebed wordt voorgelezen. Niets mis mee. Zo doen wij dat in de gemeente Alblasserdam. Niet mee bemoeien dus.'

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden