Logo hetkontakt.nl/klaroen

CRP maakt plannen voor Cultuurprijs Papendrecht

  •   49 keer gelezen

PAPENDRECHT • De Culturele Raad Papendrecht wil in 2019 voor de eerste keer de Cultuurprijs Papendrecht uitreiken.

De Cultuurprijs Papendrecht is bedoeld om ideeën en initiatieven op cultureel gebied in Papendrecht te stimuleren en die ook uit te voeren. Bijvoorbeeld een kunstobject van kosteloos materiaal, een filmverhaal of het organiseren van een kunstmanifestatie. 

De CRP roept bewoners, groepen, organisaties en verenigingen op hun plannen hiervoor in te dienen. De inschrijving staat zowel open voor amateurs als voor mensen die beroepsmatig werkzaam zijn op cultureel gebied. Met  ondersteuning van de CRP wordt het winnende idee in 2019 uitgevoerd.

De Cultuurprijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 750 euro dat ter beschikking gesteld wordt voor de uitvoering van het ingeleverde idee.

Om in aanmerking te komen voor de prijs moet je woonachtig of werkzaam zijn in Papendrecht. Je plan is gericht op inwoners van Papendrecht en minimaal 30 mensen moeten er aan deel kunnen nemen. Je plan is uiteraard op cultuur gericht; dat kan op één gebied zijn, maar ook samenhang hebben met andere culturele gebieden (bijvoorbeeld zang en dans). Ten minste 5 personen hebben hun naam en handtekening gezet onder je plan, waarin zij aangeven de uitvoering te ondersteunen dan wel mee te helpen organiseren. Als je genomineerd wordt, presenteer je je idee aan de jury.

Je plan moet schriftelijk uitgewerkt zijn met daarin het doel, een globaal beeld van de uitvoering, wie eraan meedoen, waar en wanneer je je idee in Papendrecht wilt uitvoeren en een raming van de kosten.

Plannen kunnen tot 28 februari aanstaande ingediend worden bij de secretaris van de Culturele Raad Papendrecht: Wendy van der Hoeven. Zij is te bereiken op w.vdhoeven@papendrecht.nl. Meer informatie over de Cultuurprijs Papendrecht 2019 is te vinden op www.cultureleraadpapendrecht.nl.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }