Afbeelding

Opnieuw cel geëist na misbruik verstandelijk beperkte Alblasserdamse vrouw

Algemeen 233 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Een 58-jarige Alblasserdammer die een gevangenisstraf kreeg voor het seksueel misbruiken van een verstandelijke beperkte plaatsgenote, heeft die straf woensdag hoger in beroep aangevochten. Hij wil vrijuit gaan.

Niettemin vroeg het OM aan het Haagse gerechtshof gewoon weer dezelfde straf op te leggen als de rechtbank eerder deed: twee jaar cel, waarvan acht maanden voorwaardelijk. Het beweerde misbruik gebeurde in 2017. Het slachtoffer was toen 22 jaar. Ze zou het verstand hebben van een kind van zes of zeven. De Alblasserdammer ontkent dat laatste geweten te hebben.

Stiekem
Hij kende het slachtoffer uit 2012. Hij reed het destijds 16-jarige meisje als taxichaffeur naar een school voor moeilijk lerende kinderen. Ook toen al stuurde hij zoetgevooisde berichtjes naar haar, hetgeen hem zijn baan kostte. In 2017 kwam het opnieuw tot contact. De inmiddels 22-jarige vrouw woonde toen in een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Stiekem spraken ze af in haar kamer van de instelling. Ook nodigde de Alblasserdammer haar thuis uit. Het kwam meermalen tot seks. "De seksuele handelingen waren op wens van ons beiden. Zij kwam steeds naar mij toe", zei hij tegen de hofrechters. Hij droomde van een legale toekomst. "Ze is meerderjarig, dus het kan", dacht hij destijds.

Vermist
Een en ander kwam eind 2017 uit toen de vrouw korte tijd vermist raakte. Haar bed bleef leeg in de zorginstelling. De vermissing haalde de media. De vrouw werd bij de verdachte thuis aangetroffen. Ze had uit zichzelf contact met hem gezocht. Maar desondanks liep ze een trauma op door de seks, volgens haar advocaat. Het slachtoffer kampt met angst voor mannen en ze is nu juist bang dat de verdachte haar opzoekt.

Volgens het OM is de vrouw weerloos. Het OM eist ook een contactverbod met het slachtoffer. Verder wil het OM dat de Alblasserdammer haar 5000 euro smartengeld betaalt.

De rechter doet uitspraak op 30 januari.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden