Logo hetkontakt.nl/klaroen

Sportcentrum Blokweer scoort zilver voor gezonde sportkantine

  •   49 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Sportcentrum Blokweer heeft op dinsdag 8 januari uit handen van wethouder Zandvliet de zilveren oorkonde ontvangen van 'Team fit, samen voor een gezonde sportkantine'.

Team fit is een landelijk initiatief van Jongeren op gewicht. Een sportkantine of sportcentrum kan een bronzen, zilveren of gouden score behalen op gezondheid. 

Wethouder Zandvliet was trots dat Sportcentrum Blokweer dit resultaat heeft bereikt en daarmee bijdraagt aan gezondere alternatieven voor kinderen en jongeren tijdens en na het sporten.

Ad van 't Hof, manager van het sportcentrum, reageerde verheugd op de oorkonde. "Ik ben trots dat Sportcentrum Blokweer de zilveren score heeft gehaald. We zijn daarmee een van de eerste sportcentra en zwembaden die deze score heeft behaald."

Het sportcentrum haalde deze score door per productgroep minimaal een gezondere keus aan te bieden en dit op een prominente plaats aan te bieden. Ook het stimuleren van het drinken van water en het eten van fruit is hier onderdeel van.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK