Logo hetkontakt.nl/klaroen

Nationale Voorleesdagen in bibliotheek Alblasserdam

  •   26 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Ook in de bibliotheek van Alblasserdam wordt in de periode van 23 januari tot en met 2 februari aandacht geschonken aan de Nationale Voorleesdagen.

Tijdens een inspiratiebijeenkomst op woensdag 23 januari van 14.30 tot 15.30 vertelt Jenny de Mik alles over voorlezen aan je kleintje. Waarom is dit zo belangrijk? En welke boekjes gebruik je hiervoor? Natuurlijk zijn de baby's en peuters zelf ook welkom.

Op zaterdag 26 januari is er een Voorleesontbijt voor kinderen en ouders. Deelnemers kunnen van 10.30 tot 11.30 uur genieten van een lekker ontbijtje en een mooi verhaal uit de Prentenboek TopTien (vooraf aanmelden).

Een huis voor Harry van Leo Timmers is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2019. Dit boek en de andere boeken uit de Prentenboek TopTien staan landelijk centraal bij de vele activiteiten tijdens De Nationale Voorleesdagen.

Een bibliotheekpas is voor kinderen tot 18 jaar gratis. Nieuwe jeugdleden ontvangen tijdens De Nationale Voorleesdagen een leuk vingerpoppetje van het Prentenboek van het Jaar. Bij de Bibliotheek AanZet staat tijdens de Nationale Voorleesdagen voorlezen aan de allerkleinsten centraal. Voor meer informatie of aanmelding: www.debibliotheekaanzet.nl.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK