Logo hetkontakt.nl/klaroen

De Schalm uit Alblasserdam doet weer mee aan The Daily Mile

  •   37 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Voor het derde jaar op rij doet Kindcentrum De Schalm in Alblasserdam mee aan het landelijke project The Daily Mile.

Op maandag 14 januari om 13.30 uur verschijnen vijf groepen aan de start om binnen een kwartier een mijl (hard) te lopen. Wethouder Arjan Kraijo geeft het startsein.

Dagelijkse portie beweging
De bedoeling van het uit Schotland overgewaaide project is dat de leerlingen elke dag onder schooltijd vijftien minuten lopen. Deze dagelijkse portie beweging is niet alleen goed voor hun conditie maar kan ook een positief effect hebben op hun concentratie, stemming en gedrag.

Om hen op weg te helpen en te inspireren heeft het Alblasserdam Beweeg en Cultuurteam (ABC-team) een Daily Mile Challenge boekje gemaakt. Hierin staan activiteiten en uitdagingen die te maken hebben met (hard)lopen. Ook valt te lezen waarom hardlopen goed voor je is en wat er gebeurt met je lichaam tijdens het rennen. Alle deelnemende kinderen gaan dit jaar aan de hand van dit boekje met de challenge aan de slag. 

Informatie voor scholen
Wethouder Arjan Kraijo is zeer enthousiast over het boekje en hoopt dat meer scholen er gebruik van gaan maken. Scholen die interesse hebben in The Daily Mile of meer willen weten over de mogelijkheden op sportief gebied, kunnen contact opnemen met Joël van Spanje van het ABC-team via j.van.spanje@alblasserdam.nl, of 06-23619528.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK