Logo hetkontakt.nl/klaroen

Jan Brokken komt naar Papendrecht

  •   104 keer gelezen

PAPENDRECHT • Op uitnodiging van de Culturele Raad Papendrecht komt Jan Brokken op woensdagavond 13 maart naar Papendrecht. Hij geeft een lezing over zijn nieuwe boek 'De rechtvaardigen', waarin hij het verhaal vertelt van de Nederlandse consul, Jan Zwartendijk.

Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog zorgde deze consul er met een ambtelijke truc voor dat duizenden Joden via Rusland en Japan de nazi´s konden ontvluchten. Jan Brokken beschrijft het leven van Jan Zwartendijk en de lotgevallen van veel van de ontkomen Joden in een meeslepend epos, waarin een treffend beeld wordt geschetst van een wanhopige tijd. De rechtvaardigen is een les in moed, in het maken van de juiste keuzes op het juiste moment.

De lezing vindt plaats in de bibliotheek Papendrecht en begint om 20.00 uur. De zaal gaat om 19.30 uur open. Een toegangskaart bedraagt 7,50 euro (alleen contante betaling) en de kaarten zijn in de bibliotheek te koop of online te bestellen via het secretariaat van de CRP bij Wendy van der Hoeven: w.vdhoeven@papendrecht.nl.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK