Afbeelding

Prikkelarme kerstdienst in de Ontmoetingskerk in Alblasserdam

Algemeen 245 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De Ontmoetingskerk en de Havenkerk organiseren op zondag 23 december in Alblasserdam een prikkelarme Kerstdienst.

De dienst is bedoeld voor iedereen die gevoelig is voor prikkels, zoals dat vaak het geval is bij mensen met NAH, autisme, ADHD of HSP. Het kan voor hen een mogelijkheid zijn om weer een keer naar de kerk te komen en ook Kerst in de kerk te beleven.

De dienst wordt gehouden van 12.00 tot 12.30 uur (kerkzaal open vanaf 11.45 uur) in de Ontmoetingskerk aan de Blokweerweg 75 in Alblasserdam.

In een prikkelarme kerkdienst zijn minder mensen dan in een reguliere dienst. Tijdens de dienst zal het geluid niet zo hard zijn, is het licht minder fel en is er meer ruimte tussen de stoelen. De liturgie heeft een heldere eenvoudige structuur, met alle onderdelen van een reguliere dienst, maar dan ingekort. Ook is er rekening met de prikkelgevoeligheid gehouden bij het uitkiezen van de Kerstliederen.

Sommige mensen hebben behoefte aan meer structuur en duidelijkheid dan anderen. Daarom is het mogelijk om de liturgie vooraf al te ontvangen. Zo weten de bezoekers precies wat er die middag in de kerk gaat gebeuren. Om die reden is het fijn wanneer mensen zich aanmelden voor deze dienst. Dat kan bij Esther Vliegenthart (ervliegenthart@gmail.com). Zij zal desgewenst ook de liturgie toesturen.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden