• Tijdens het open huis gaf teamleider Jacco van Dijk meer informatie over Rivas thuiszorg.
• Tijdens het open huis gaf teamleider Jacco van Dijk meer informatie over Rivas thuiszorg.

Druk bezocht open huis De Alblashof in Alblasserdam

Algemeen 490 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Ruim 500 geïnteresseerden bezochten zaterdag 8 december het open huis van het vernieuwde verpleeghuis De Alblashof in Alblasserdam. Bezoekers konden zelf de verschillende woongroepen bezichtigen en kregen meer informatie over wonen en werken in deze Rivas-locatie.

Vrijdag 7 december werd het vernieuwde verpleeghuis De Alblashof officieel geopend door bewoners mevrouw van Vught en mevrouw van Bergen en wethouder Dorien Zandvliet.

In de vernieuwde locatie zijn zes woongroepen met ieder acht bewoners waar bewoners leven volgens de principes van kleinschalige zorg. "Hierbij gaan we uit van de mogelijkheden, wensen en behoeften van bewoners", vertelt Bianca van Bommel, teamleider bij Rivas.

"In kleine woongroepen vormen zij met elkaar een zo gewoon mogelijk huishouden, waarbij het alledaagse leidraad is. De bewoners krijgen alle ruimte om het leven te leiden dat zij wensen in een huiselijke, vertrouwde en veilige omgeving."

Open huis
Bezoekers van het open huis konden de woongroepen bezichtigen. Medewerkers gaven hen uitleg over het leven, wonen en de zorg in De Alblashof. In de binnentuin stond een lekkere kop koffie of thee voor hen klaar. Hier was ook muziek te horen van troubadourstrio Heeren van het Goede leven. Verder kregen bezoekers meer informatie over (vrijwilligers)werk bij Rivas, dagbesteding en de thuiszorg.

Bianca: "Het was goed om te zien dat zoveel mensen benieuwd waren naar het resultaat van de vernieuwbouw. De reacties van bezoekers waren erg positief. Ze vonden het leuk dat ze eens een kijkje konden nemen 'achter de schermen'. Veel geïnteresseerden meldden zich ook gelijk aan als vrijwilliger in De Alblashof. Daar zijn we erg blij mee."

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

• Vrijdag 7 december werd het vernieuwde verpleeghuis De Alblashof officieel geopend door bewoners mevrouw van Vught en mevrouw van Bergen en wethouder Dorien Zandvliet.
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden