Afbeelding

Veilig Papendrecht zoekt vrijwilligers

Algemeen 112 keer gelezen

PAPENDRECHT • De WhatsApp-groepen van Veilig Papendrecht zijn op zoek naar vrijwilligers die een paar uur per week kunnen helpen om Papendrecht veiliger te maken. Op 16 januari 2019 is er een informatieavond.

Al drie jaar zorgen enthousiaste vrijwilligers en 2000 inwoners voor een veiligere buurt, door middel van de WhatsApp-groepen van Veilig Papendrecht. Er zijn al heel wat successen geboekt: van het voorkomen van een inbraak tot het opsporen van een verdachte bij een mishandeling. Jij hebt nu de kans om ook mee te helpen om Papendrecht veiliger te maken.

Veilig Papendrecht is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om actief bij te dragen aan een veilige buurt. "Dat kan eenvoudig naast je werk en kost je maar een uurtje per week", meldt Veilig Papendrecht. "Je neemt je taak serieus en communiceert gemakkelijk via WhatsApp en social-media. Je plaatst berichten op Facebook en Twitter en houdt contact met politie en gemeente. In de WhatsApp-groepen voeg je nieuwe deelnemers toe en is je belangrijkste taak het 'bijsturen' van de groepen als er teveel discussies ontstaan."

Ook al lijkt het soms net een bedrijf, toch zijn de WhatsApp-groepen van Veilig Papendrecht een burgerinitiatief. Dit wordt gerund door een aantal betrokken inwoners van Papendrecht. Er is nauwe samenwerking met politie en gemeente, die het initiatief van harte ondersteunen.

De WhatsApp-groepen van Veilig Papendrecht verzorgen op woensdag 16 januari 2019 een informatieavond, waar alle ins en outs over het initiatief uitgelegd worden en vragen gesteld kunnen worden. Aanmelden kan via info@veiligpapendrecht.nl onder vermelding van naam en telefoonnummer. De locatie van de informatieavond wordt later bekendgemaakt.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De cover van het boek van Hans Muijsson.
Hans Muijsson bij live-uitzending vanuit de bibliotheek van Alblasserdam Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Amega Samen Sterk steunt zeven goede doelen in de Drechtsteden Zakelijk 7 uur geleden
Afbeelding
Programma 2024-2025 van Theater De Willem uit Papendrecht staat online: grote namen en prachtige voorstellingen Nieuws 7 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden