• Een van de kinderen tijdens de presentatie in het gemeentehuis.
• Een van de kinderen tijdens de presentatie in het gemeentehuis.

Burgemeester: 'Kinderen maken Papendrecht stuk vrolijker'

Algemeen 158 keer gelezen

PAPENDRECHT • De gemeente Papendrecht is blij met de bijna veertig kinderen die vorige week allerlei ideeën voor een kindvriendelijker Papendrecht gedeeld hebben met het gemeentebestuur in hun dorp.

Ouders, grootouders en andere bekenden maar ook geïnteresseerde gemeenteraadsleden en ambtenaren op donderdagmiddag 29 november keken en luisterden geboeid naar de presentaties van de kinderen. Zij waren met een grote bus opgehaald en naar het gemeentehuis gebracht.

De kinderen hadden duidelijk goed nagedacht over vragen als: wat hebben jullie opa's en oma's nodig om zo lang mogelijk in hun eigen huis te kunnen blijven wonen? En: hoe maken we de volwassen inwoners van Papendrecht nóg bewuster van de klimaatproblemen waar wij als kinderen straks mee te maken gaan krijgen? Hoe ziet een sociaal mens eruit en hoe word ik dat? En hoe kan ik andere kinderen helpen die het moeilijk hebben?

De presentaties van de kinderen van de groepen 7 van de basisscholen uit Papendrecht was het resultaat van een traject dat de gemeente dit jaar (net als in 2017) gedaan heeft. De gemeente Papendrecht is namelijk nieuwsgierig naar hoe kinderen en jongeren naar Papendrecht kijken.

Verfrissende ideeën
Leerlingen komen niet alleen met verfrissende ideeën over bijvoorbeeld speelplekken ('meer speeltuinen voor grotere kinderen!'), verkeerssituaties, zwerfafval , activiteiten voor kinderen en jongeren, maar denken ook mee over grote vraagstukken als klimaatadaptatie, armoede, discriminatie en eenzaamheid. De gemeente gaat samen met de kinderen bekijken welke ideeën voor meerdere inwoners zinvol zijn en uitgevoerd kunnen worden.

"Ik ben onder de indruk van de hoeveelheid creativiteit, van de inspirerende ideeën en van de combinaties die de kinderen hebben gemaakt, bijvoorbeeld tussen spel en eenzaamheid en tussen armoede en afval", zegt wethouder Corine Verver over de bijeenkomst. "Dat vergt echt doordenken. Wat ik ook leuk vind is dat zij zelf willen bijdragen aan de uitvoering."

Ook burgemeester Aart-Jan Moerkerke is enthousiast. "Jullie hebben hele leuke gezellige ideeën, zoals een 'opvrolijkhuis' en vrolijke prullenbakken", liet hij weten. "Dankzij jullie wordt het in Papendrecht in ieder geval een heel stuk vrolijker. Ik wil jullie dan ook enorm bedanken!"

Een samenvatting van de bijeenkomst is te bekijken op het YouTube-kanaal van de gemeente Papendrecht.  

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden