Afbeelding
Foto: aangeleverd

Papendrechtse bridgespelers dragen bij aan recordbedrag voor Unicef

Algemeen 93 keer gelezen

PAPENDRECHT • Dankzij de inzet van bijna vijfduizend bridgespelers in heel Nederland, waaronder ook in Denksportcentrum Papendrecht, is in de maand november bijna 70.000 euro opgehaald voor Unicef. Met dit recordbedrag kan Unicef kinderen op de vlucht helpen.

Wederom steunde de Nederlandse Bridgebond de Unicef Bridgedrive, waardoor nog meer bridgespelers meededen.

In de maand november, verspreid over meerdere weekenden, werd dit jaar voor de vijfde keer de 'Hartentroef voor Unicef bridgedrive' georganiseerd. Bridgeclubs door het hele land zijn gaan bridgen om geld in te zamelen voor Unicef, om zo meer kinderen onderwijs te bieden.

Op 24 november organiseerden Unicef-vrijwilligers in Papendrecht de bridgedrive. Met bijna vijfduizend deelnemers in totaal was de jaarlijkse bridgedrive een groot succes door heel Nederland, en zelfs op Aruba.

In totaal zijn er dit jaar 50 bridgedrives georganiseerd, in zowel Nederland als Aruba. De bridgedrive vond plaats in: Aalten, Alkmaar, Aruba, Amersfoort, Amsterdam, Anloo, Berkel Enschot, Bloemendaal, Boxmeer, Breda, Bunde, Buurmalsen, Bloemendaal, Chaam, Dalfsen, Delft, Dieren, Doetinchem, Eefde, Etten Leur, Geleen, Gouda, Maastricht, Heerlen, Hengelo, Lisse, Horst, IJsselstein, Kerkrade, Leusden, Made, Meppel, Nieuw Vennep, Nijmegen, Noordwijk, Noordwijkerhout, Nootdorp, Olst, Oss, Papendrecht, Rijswijk, Rotterdam, Soest, Spaubeek, Tilburg, Tubbergen, Velsen, Venray, Wassenaar, Zevenaar en Zutphen.

De opbrengst van de bridgedrives gaat dit jaar naar kinderen op de vlucht, zowel in conflictregio's als in Europa en in Nederland. Kinderen vluchten met hun familie of alleen, voor oorlog, geweld, extreme armoede en natuurrampen. Oorzaken waar ze niets aan kunnen doen, maar waarvoor ze wel de hoogste prijs betalen. Unicef biedt hulp aan kinderen op de vlucht. Met onderwijs, mogelijkheden om te spelen en met zorg en een veilige plek helpen we hen weer even kind te zijn.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden