Logo hetkontakt.nl/klaroen
• De oude gemeentewerf aan de Willem Dreeslaan.
• De oude gemeentewerf aan de Willem Dreeslaan.

'Nieuwe gemeentewerf in Papendrecht één van de duurzaamste van het land'

  •   782 keer gelezen

PAPENDRECHT • Bouwbedrijf BMN De Klerk gaat in 2019 de nieuwe gemeentewerf en een nieuw afvalbrengstation realiseren in Papendrecht. Dat maakt de gemeente Papendrecht bekend op haar website. Volgens wethouder Arno Jansssen wordt het één van de duurzaamste gemeentewerven van Nederland.

De gemeente Papendrecht heeft de bouw van de gemeentewerf na een aanbestedingsproces gegund aan bouwbedrijf BMN De Klerk. Projectleider Melle van Dijk: "We denken met deze ervaren bouwer uit de regio een goede partij te hebben gevonden die voor ons de nieuwe gemeentewerf gaat bouwen. BMN De Klerk heeft in de aanbesteding aan al onze voorwaarden kunnen voldoen waardoor we, zoals het zich nu laat aanzien, binnen de oorspronkelijke planning blijven en er van uitgaan dat we in het eerste kwartaal van 2020 kunnen verhuizen."

BMN De Klerk is blij verrast met de gunning. Directeur Peter Huizer van BMN De Klerk: "Deze opdracht wilden we heel graag binnenhalen. Dit is namelijk echt werk dat ons past. Met elkaar gaan we een mooi en duurzaam pand bouwen."

Het gebouw wordt voorzien van ongeveer 270 zonnepanelen. Gezien de verwachte levertijden van materialen en beschikbaarheid van de bouwer zal de bouw van de gemeentewerf net voor de zomer van 2019 starten.

Wethouder Arno Janssen: "Ik ben vooral heel blij dat wij dit mooie project gaan uitvoeren met een bouwer uit de regio, die met ons mee denkt in alternatieven en op het gebied van duurzaamheid goede kennis van zaken heeft." Volgens de wethouder wordt het een van de duurzaamste en mooiste gemeentewerven van Nederland.

Naast de gemeentewerf wordt ook het afvalbrengstation door HVC vernieuwd. Sinds 1 oktober is het afval-brengstation van Papendrecht gesloten. Inwoners van Papendrecht kunnen tijdelijk met hun grote afval terecht In Dordrecht op de locatie van HVC aan de Baanhoekweg.

Het afvalbrengstation aan de Willem Dreeslaan is inmiddels leeg geruimd en bouwrijp gemaakt. Half november is HVC gestart met de voorbereidende werkzaamheden, zoals het ontgraven van het bouwvlak en de aanleg van de riolering waarna de bouw rond de jaarwisseling kan starten. Als grote vorstperiodes uitblijven zal het afval- brengstation binnen de planning in gebruik kunnen worden genomen per 1 mei 2019. 

De inwoners van Papendrecht krijgen volgens de gemeente straks een vernieuwde voorziening aan de Willem Dreeslaan waar ze weer jaren gebruik van kunnen maken.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK