Afbeelding

Oversteekcampagne voor verkeersveiligheid in Papendrecht

Algemeen 155 keer gelezen

PAPENDRECHT • De gemeente Papendrecht start vrijdag 23 november een oversteekcampagne om de veiligheid voor schoolgaande jeugd te verbeteren.

Boegbeeld van de actie is Lina, een echte oversteekheld en basisschoolleerling van OBS De Knotwilg van groep 7 in Papendrecht. Op vrijdag 23 november uur is zij samen met haar klasgenoten tussen 10.30 en 12.00 uur ontmoeten op de Veerweg in Papendrecht richting het centrum nabij de rotonde met de Burgemeester Keijzerweg.

Dan is de start van de eerste oversteekcampagne in Papendrecht. "Oversteken lijkt zo veilig", vindt Lina. "Helaas vallen er steeds meer fietsslachtoffers rondom oversteken in de Drechtsteden en Papendrecht. Zoals hier bij de rotonde Burgemeester Keijzerweg met de Veerweg". 

Met de slogan 'De oversteekheld kijkt wel uit' start vrijdagochtend 23 november de verkeerscampagne die door wethouder Kees de Ruijter van de gemeente Papendrecht wordt afgetrapt.

Verkeerssituatie overzien
Leerlingen van groep 7 zijn gekleed als echte oversteekhelden, met rode cape en masker. Een aantal leerlingen spreekt samen met de politie automobilisten aan en overhandigt een sticker en flyer over de campagne.

Deze campagne is ontwikkeld vanwege het relatief hoge aantal fietsslachtoffers op 50 km/uur wegen bij oversteekplaatsen in de regio Drechtsteden. Op drukke momenten zoals de ochtend en middag, wanneer schoolkinderen oversteken kun je als voetganger, maar zeker ook als fietser of automobilist, het overzicht soms kwijtraken. Voetgangers en fietsers zijn hierbij een kwetsbare groep. Een echte oversteekheld overziet de verkeerssituatie. In Dordrecht startte kort geleden de campagne ook.

De nieuwe oversteekcampagne past goed binnen de doelstelling van de Drechtsteden om samen te werken en kennis te delen. Zeven gemeenten, maatschappelijke organisaties en de politie werken nauw samen op het gebied van verkeersveiligheid. Deze campagne sluit aan bij de provinciale slogan: Maak een punt van nul verkeersslachtoffers. Doe mee!' KR Communicatie uit Dordrecht ontwikkelde de campagne. www.maakeenpuntvannul.nl of www.Facebook/oversteekheld.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden