Afbeelding

Natuurspeelplek aan Zwenkgras in Alblasserdam vernieuwd

Algemeen 202 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Wethouder Peter Verheij en oud-leerlingen van de Beukelmanschool in Alblasserdam openen op woensdag 14 november de vernieuwde natuurspeelplek aan de Zwenkgras in de wijk Blokweer. Dit doen zij door de nieuwe naam van de speelplek te onthullen. 

De natuurspeelplek is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de gemeente Alblasserdam, oud-leerlingen van de Beukelmanschool en de wijkgroep Blokweer2. De speelplek is ingericht voor kinderen van zes tot twaalf jaar. De natuurspeelplek grenst aan Natuurparel Liesgras. Dit voormalige paardenlandje is natuurvriendelijk ingericht en maakt deel uit van het zogenoemde Prachtlint, een ecologische zone die door de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden loopt. De natuurspeelplaats en Natuurparel Liesgras versterken elkaar.

Nieuwe naam
Kinderen uit groep zes tot en met acht van de Beukelmanschool konden hun suggestie voor een naam voor de natuurspeelplek insturen. De wijkgroep Blokweer2 heeft uit alle inzendingen de winnende naam gekozen die door wethouder Peter Verheij en oud leerlingen van de Beukelmanschool wordt onthuld.

Activiteiten
Het ABC-team en Jeugdpunt zorgen tijdens de opening voor sport- en spelactiviteiten. Ook kunnen de kinderen zich laten schminken aan een schminktafel. De activiteiten en de opening vinden plaats bij de ingang van de natuurspeelplek aan de Zwenkgras en beginnen om 16.00 uur.

Het ontwerp van de natuurspeelplek en informatie over het project zijn te vinden op de website: www.alblasserdam.nl/werk-in-uitvoering/herinrichtingsprojecten/blokweer2.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden