Logo hetkontakt.nl/klaroen
KC De Schalm groep 5
KC De Schalm groep 5

Kinderen De Schalm uit Alblasserdam krijgen 'vrachtwagenles'

  •   32 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Corina Hamer, chauffeur en instructeur van Transport en Logistiek Nederland, was dinsdag 9 oktober te gast op KC De Schalm om de leerlingen van de groepen 5,6 en 7 bewust te maken van de gevaren van grote voertuigen in het verkeer.

De kinderen leerden tijdens de les twee vuistregels die essentieel zijn om veilig als fietser deel te nemen aan het verkeer. 'Blijf rechts en ruim achter grote voertuigen' en 'houd minstens drie meter afstand'. 

Dode hoek
Het project 'Veilig op Weg' bestond uit een theorie- en een praktijkles. De theorieles werd gegeven aan de hand van een online film in de klas. Daarna gingen de leerlingen naar buiten waar de Veilig op Wegvrachtauto klaar stond voor de praktijkles. Achter het stuur van een vrachtauto beseften de kinderen pas goed hoe belangrijk het is om als fietser uit de dode hoek te blijven.

'Veilig op Weg' is het grootste dode hoek lesproject in Nederland en uniek in Europa. Jaarlijks worden door TLN, VVN en alle Veilig op Weg partners, zo'n 1500 basisscholen bezocht.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK