Afbeelding
Foto: Baloncici
advertorial

Casa Moda overhemden: het betekent letterlijk 'modehuis' overhemden

Algemeen 267 keer gelezen

Casa Moda overhemden, een groot overhemden merk uit Duitsland dat al bijna 100 jaar bestaat. Casa Moda heette 100 jaar geleden nog geen Casa Moda, verderop in dit artikel daarover meer. Casa Moda betekent in het Italiaans letterlijk 'het huis van de mode'.

Het merk Casa Moda focust zich op mannen met een maatje meer. Casa Moda heeft twee verschillende pasvormen, modern fit (licht getailleerd) en comfort fit (niet getailleerd). Benieuwd naar het verhaal van Casa Moda? Lees dan snel verder.

Casa Moda door de jaren heen
Casa Moda is een merk met een lange geschiedenis. In 1924 wordt het bedrijf opgericht door Ernst Winter. Op dat moment begint meneer Winter eerst met stoffen en linnengoed. Daarnaast richt hij zich op zakelijke overhemden. Wellicht kennen de wat oudere lezers onder ons de merken "EWO" en "Katt". Het merk "EWO" specialiseert zich in werkoverhemden, terwijl het merk "Katt" zich richt op de elegantere zakelijke overhemden. De merken "EWO" en "Katt" verdwijnen in 1990 en de merknaam "Casa Moda" is geboren. Het merk bestaat dus al bijna 100 jaar, maar de merknaam Casa Moda bestaat heden ten dage pas 18 jaar. 

De twee verschillende lijnen van Casa Moda overhemden
• De comfort fit: een recht gesneden overhemd zonder taillering. Comfort betekent letterlijk ruimte voor het lichaam. Het zit dus comfortabel en ruim. De comfort fit overhemden zijn bij uitstek geschikt voor de mannen die een maatje groter zijn. Daarnaast zijn comfort fit overhemden ook geschikt voor mannen zonder buikje die van ruime overhemden houden. De overhemden zijn de ruimste overhemden in zijn soort. De ratio borst-, buikomvang is 1:1
• De modern fit: een overhemd dat enigszins getailleerd is. Ter hoogte van de borstomvang is het overhemd dus ruimer dan bij de buikomvang. Deze overhemden zijn geschikt voor mannen die een maatje meer hebben, maar toch van overhemden houden waarbij er enige taillering in het overhemd zit. De ratio borst-, buikomvang is 1:1.08 - 1.04

De collectie van Casa Moda is zeer gevarieerd. De overhemden zijn geschikt voor mannen met elke levensstijl. Jonge mannen en mannen die wat meer op leeftijd zijn kopen Casa Moda overhemden. Daarnaast zijn Casa Moda overhemden verkrijgbaar in tal van kleuren en prints. Casa Moda gaat met de tijd mee en de overhemden worden zowel zakelijk als casual gedragen.

Waarom zijn overhemden van Casa Moda typerend?
De overhemden van Casa Moda zijn alle gemaakt van 100% katoen. In de overhemden zit geen stretch en/of andere materialen. Mede doordat de overhemden van 100% katoen zijn gemaakt, zitten ze heerlijk op het lichaam. Ook zijn ze slijtvast en duurzaam en niet geheel onbelangrijk - de overhemden zijn strijkvrij. Dat is een genot van iedere man die niet van strijken houdt. Heerlijke kreukvrije overhemden. Bekijk alle overhemden online.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden