CKC Kinderdijk wint van KCR

Sport 111 keer gelezen

ALBLASSERDAM • CKC Kinderdijk heeft zaterdag met 22-21 gewonnen van KCR.

De echte die-hards keken in de stromende regen naar een pot die voorafgegaan werd door een minuut stilte in verband met het overlijden van lid en oud eerste-speler Teun Tuijtel.

Trainer/coach Berrevoets had besloten om met dezelfde 8 spelers te starten al voorgaande wedstrijden.

Kinderdijk ging voortvarend van start en dat betekende dat binnen 20 seconden de eerste bal in de korf lag. Laura scoorde 1-0. Na anderhalve minuut spelen zorgde Max na een mooie aanval voor de 2-0. Zes minuten na het startsignaal lag Kinderdijk op een comfortabele voorsprong van 5-1.

KCR kwam echter sterk terug en dat kwam omdat Kinderdijk het vooral verdedigend erg lastig had. Na 12 minuten was de stand gelijk. 7-7. Daarna werd er vooral door het vele balverlies van beide kanten ruim 5 minuten niet gescoord. KCR kwam daarna op een kleine voorsprong maar Lotte zorgde 9 minuten voor rust na een goed uitgespeelde bal voor de gelijkmaker. 11-11.

Ook met de rust was de stand gelijk, 15-15, en dus waren de twee ploegen goed aan elkaar gewaagd. Na rust was het wederom Kinderdijk die de score opende. 16-15 door Jelle. Net zoals in de eerste helft scoorde KCR direct weer de gelijkmaker. Naarmate de tweede helft vorderde stonden de Kinderdijkers met regelmaat op kleine achterstand. Echter omdat KCR in de laatste 8 minuten 2 strafworpen miste kon CKC de overwinning binnenslepen door scores van Max en Lisanne.

De einduitslag van deze spannende wedstrijd was 22-21.

Scores:
Max Donkervoort 8x, Jelle Lunenborg 4x, Simone Hoek 3x, Lisanne de Jonge, Lotte van de Lustgraaf, Laura Verveer 2x, Martijn Kreuk 1x.

De eerstvolgende wedstrijd speelt Kinderdijk op 29 september in Middelburg tegen ONDO. Aanvang 16:00 uur.