Afbeelding

Veel medailles voor RTT turnsters van KDO

Sport 538 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Afgelopen weekend turnden er 12 turnsters van de RTT selectie van KDO mee met de individuele rayonkampioenschappen in Hendrik Ido Ambacht. Zij behaalden veel medailles.

Op vrijdagavond was Anniek van de Velde in de categorie senior F de eerste turnster van KDO die in actie kwam. Anniek turnde een goede wedstrijd, met een lelijke val van de balk tijdens het inturnen, maar gelukkig ging het met de wedstrijd goed. In de meerkamp (dus over alle vier de toestellen) werd Anniek 1e met 42.650 punten. Bovendien kreeg ze nog een gouden medaille voor haar brug oefening en haar balk oefening was goed voor zilver. Op vloer scheelde het slechts 0.05 met nummer 3. Een hele goede prestatie: drie medailles.

Op de zaterdag was het in de eerste ronde de beurt aan Lydia Heijstek (instap D2) en Lisa den Boer (jeugd 1 D2). Beiden turnden ook een goede wedstrijd. In het grote deelnemersveld van de instap viel Lydia helaas buiten de medailles. Lisa won in de meerkamp zilver met 52.850 punten en bovendien nog goud op sprong en zilver op vloer en balk.

In de tweede ronde was het de beurt aan de pupillen 1 D2, te weten Laura van der Rhee, Eva Driespong en Megan Duggan. Ook deze turnsters turnden een goede wedstrijd. In de meerkamp eindigden ze niet op het podium, maar de respectievelijk mooie vijfde, vierde en zevende plaats zorgde wel voor zilver op brug voor Laura en op balk voor Eva en zelfs op goud voor Megan op brug.

In de derde ronde turnden Evita Kruizinga in de categorie instap D1 en May Rietveld, Nuria Morrilas Gonzales en Anna Semenov in de categorie pupil 2 D2. En ook nu weer was het voor de turnsters een goede wedstrijd. Helaas is het met de prijsuitreiking van de sprong in de categorie instap D1 fout gegaan. Evita heeft hier een gedeelde derde plaats behaald en had dus een bronzen medaille moeten ontvangen. Helaas is hier overheen gelezen, maar ze krijgt de bronzen medaille alsnog omgehangen. Voor May was er een bronzen medaille op brug en Nuria gehaalde brons op de balk. Anna werd eerste op vloer en sprong en dat leverde haar de zilveren medaille op in de meerkamp met 51.725 punten.

In de vierde en tevens laatste ronde was het de beurt aan Nienke Smink en Anouk Tronchet, beiden uitkomend in de categorie junior F. Het succes werd doorgezet, want ook deze turnsters hadden een goede wedstrijddag. Op vloer was het goud voor Anouk (ondanks dat het eerste stukje van haar vloermuziek niet hoorbaar was) en zilver voor Nienke. Op balk werd de oefening van Nienke beloond met goud en ook op brug was er weer goud en zilver voor respectievelijk Anouk en Nienke. In de meerkamp was de eerste plaats voor Nienke met 41.925 punten en de derde plaats voor Anouk met 41.200 punten.

Zo werd het een heel geslaagd weekend voor de RTT turnsters van KDO Alblasserdam met 23 medailles.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden