Afbeelding
Foto: aangeleverd

AAA Alblasserdam: verplaatste trainingstijden tieners een succes

Sport 252 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Atletiekvereniging AAA heeft de trainingstijden van de tieners met succes aangepast, zegt de club uit Alblasserdam. Doordat jongeren vanaf elf jaar nu een uur later beginnen aan hun training, kunnen ze makkelijker komen sporten. Voorheen lagen de sporttijden vaak in de clinch met school en huiswerk.

De club merkte dat het lastig was om de jeugd bij zich te houden als ze naar de middelbare school gaan. Dat terwijl de vereniging het juist belangrijk vind dat ook deze doelgroep van "atletiek blijft genieten". Mede omdat jongeren op deze leeftijd de mogelijkheid krijgen om nieuwe onderdelen, zoals het discuswerpen, te proberen.

De club vindt de latere trainingstijden zo'n succes, dat ze overwegen om nog een training in de week later te laten beginnen. Zo krijgen ook jongeren die nog geen lid zijn de mogelijkheid om atletiek te proberen. "Het idee dat je alleen op atletiek kan komen op deze leeftijd als je al ervaring hebt is echt onzin", schrijft Vera de Jong- Hofstede, trainster van de tieners, in een verklaring. "Ook voor nieuwe leden is er genoeg ruimte om de onderdelen onder te knie te krijgen en om zo lekker te kunnen sporten zonder meteen elk weekend een wedstrijd te moeten spelen."

Van de jongeren die sporten bij AAA nemen enkelen deel aan regiowedstrijden, daar komen de atleten goed mee en nemen met regelmaat prijzen mee naar huis. De juniorgroep van AAA traint op maandag van 18:30 uur tot 19:30 uur en op woensdag van 19:30 tot 20:30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden