• Floris, Lauiren en Tess van team FALT.
• Floris, Lauiren en Tess van team FALT.

Team Prins Florisschool uit Papendrecht in landelijke ondernemersfinale

Algemeen 579 keer gelezen

PAPENDRECHT • Team FALT van christelijke basisschool Prins Floris uit Papendrecht staat in de landelijke finale 'Ontluikend Ondernemen 2018'. De finale van vijfde editie van deze ondernemers-masterclass vindt plaats op 30 mei.

Om ondernemerschap bij de jongste generatie te stimuleren en ze de nodige skills te leren, is de Masterclass Ontluikend Ondernemen in het leven geroepen. Groep 8 leerlingen bedenken in teams tijdens deze masterclass een idee voor een bedrijf. Ze werden daarbij gecoacht door Ronald de Bruijn van De Bruijn Financieel Management & Organisatie.

Op 30 mei vindt de vijfde landelijke finale van deze ondernemers-talentenjacht plaats, waarin Floris, Lauiren en Tess van team FALT van de Florisschool samen met zes andere finalisten strijden om de Enforz Ontluikend Ondernemen Trofee 2018. 

Floris, Lauren en Tess zijn door een combinatie van hun idee en (fictieve) fundraising via de site van www.kickofftalent.nl in de finale gekomen. Het was hun idee om vluchtelingen met een status de kans geven om hier in Nederland werk te vinden. Zo kan het banentekort in Nederland opgelost worden. "Dit willen wij omdat iedereen een kans verdient, ook al heb je een kleurtje of een verleden", zo stellen de drie leerlingen in hun plan. "Elk mens verdient een plekje in Nederland. Ons project is goed omdat we niet alleen aan ons Nederlanders denken. Wij denken juist aan de mensen die meestal tweede keus zijn."

Ondernemerschap
"Het is gigantisch leuk om te zien wat ze allemaal bedenken", aldus Ronald de Bruijn van het organiserende bedrijf. "Een goede ondernemer is creatief en dat zijn die kinderen natuurlijk als geen ander. Misschien komt de nieuwe Elon Musk of Bill Gates in de toekomst wel uit Nederland. Dat is wel hetgeen waar we aan hopen bij te dragen."

De Masterclass Ontluikend Ondernemen vond tussen maart en mei plaats en mondt uit in een landelijke finale. Deze finale vindt plaats op 30 mei en wordt gepresenteerd door acteur, danser, choreograaf en ondernemer: Juvat Westendorp.

Achtergrond
Masterclass Ontluikend Ondernemen is een initiatief van Enforz, een interim-managementbureau. Het is in 2014 opgericht om kinderen ondernemender te laten worden en ze de nodige skills voor de 21e eeuw te leren. Zie voor meer informatie: www.kickofftalent.nl. De Masterclass is onder andere mogelijk gemaakt dankzij Enforz Ondernemende Interim Managers, de gemeente Zaanstad, Routz, Bos & Haeck en Brandend Zant.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden