Afbeelding

Brugklasleerlingen van de Willem op reis naar Brabant

Algemeen 214 keer gelezen

PAPENDRECHT • In de reis- en activiteitenweek van het Willem de Zwijger College uit Papendrecht vertrok op maandag 14 mei een bus met 55 leerlingen en vijf personeelsleden van het Willem de Zwijger College naar de Brabantse Kempervennen.

Waarin deze reis zich meteen onderscheidde van de andere brugklasreizen was de outfit: alle leerlingen en docenten moesten in het oranje verkleed zijn bij vertrek. Zo was iedereen meteen in de juiste stemming om na de aankomst in het bungalowpark en de lunch te beginnen met het 'Ik hou van Holland spel'.

Na het bereiden van het avondeten stond bowlen nog op het programma en daarna uiteraard de eerste nacht, waarbij af en toe even 'streng gedaan moest worden' door de begeleiding.

Dinsdag werd de hoogte in gegaan: op het hoogteparcours tussen de bomen moesten de verschillende huisjes tegen elkaar gaan lasergamen. Het wachten werd opgevuld door spelletjes, waarbij punten gescoord konden worden voor de prijzen die je met je huisje kon verdienen (tv kabel die bij aankomst uit de tv gehaald was in alle huisjes).

De vrije tijd werd iedere dag ingevuld met zwemmen en eten halen in de supermarkt.

Woensdag zijn de leerlingen gaan klimmen en tokkelen; wat hierbij erg leuk was, dat door jong en 'oud' angsten werden overwonnen.

Een foto- en een avondspel maakten de dag compleet, waarbij er tussendoor heerlijk gegeten is in het restaurant.

Donderdag was de dag van het snorkelen en de wildwaterbaan. Ook was er een keuze tussen waterskiën en paintballen. Hier zijn veel dingen geleerd en uitgeprobeerd.

Het enige doktersbezoek was voor de begeleider, die met zijn kin de bodem van de wildwaterbaan aantikte en een paar hechtingen nodig had.

De laatste nacht kwam er niet zoveel van slapen, maar tegen het ochtendgloren was het was het toch rustig...

Traditioneel was het vrijdag 18 mei de dag van vertrek: dan moet er worden ingepakt en schoongemaakt. Heel erg moe, maar o zo voldaan kwam de bus met brugklasleerlingen vrijdagmiddag weer bij school aan.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• CDA-lijsttrekker Tom Berendsen.
Tom Berendsen, CDA-lijsttrekker voor Europese verkiezingen, bezoekt maritieme maakindustrie in Alblasserwaard en Drechtsteden Zakelijk 3 mei, 07:35
Afbeelding
Streekomroep 56 nieuwe naam samenwerkende lokale omroepen in Drechtsteden en Alblasserwaard Nieuws 2 mei, 17:00
Afbeelding
Streekomroep 56 nieuwe naam samenwerkende lokale omroepen in Drechtsteden en Alblasserwaard Nieuws 2 mei, 13:14

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden