• KDO-turner Jeftha Oskamp.
• KDO-turner Jeftha Oskamp. Foto: Samantha Heskes

KDO-turner Jeftha Oskamp eerste in kwartfinale NK

Sport 268 keer gelezen

ALBLASSERDAM • KDO-turner Jeftha Oskamp is zaterdag eerste geworden op de landelijke kwartfinale Nederlands Kampioenschappen.

Voor deze wedstrijd hadden de turners zich eerder dit jaar moeten plaatsen. Alle vijf de turners van KDO Alblasserdam wisten dit te doen en mochten hun wedstrijd turnen. Middels deze wedstrijd konden zij een plaatsje voor de halve finale van het Nederlands kampioenschap veroveren. Dit hebben alle vijf de jongens gedaan.

Al in de eerste ronde turnde drie jongens van KDO hun wedstrijd. Dit waren Jeftha Oskamp, Joshua Oskamp en Pablo Labrijn. Zij turnen in de 3e divisie categorie instap. De jongens zelf noemde het een 'wereldwedstrijd', waarmee ze bedoelde dat ze nog nooit zo'n goede wedstrijd hadden geturnd. En dat bleek wel. Jeftha Oskamp werd met een puntentotaal van 111.500 ruim eerste. Hij behaalde 19,850 punten op rek, het koningstoestel in het heren turnen. Terwijl 20.000 punten een maximale score is.

Op de andere toestellen behaalde hij ook erg hoge cijfers. Een wedstrijd met nauwelijks fouten. Een zeer knappe prestatie. Joshua, de tweelingbroer van Jeftha, behaalde de 8e plaats en behaalde maar liefst vier keer een score boven de 19,000 punten. Vloer, ringen, sprong en rek, dit zijn de toestellen die Joshua erg goed kan en dus hoog op scoorde.

Ook Pablo turnde een fenomenale wedstrijd. Waar hij vorig seizoen net niet door was, net buiten de prijzen viel, net niet de goede spanning had, was hij deze keer super netjes. Hij heeft de laatste tijd erg hard getraind en heeft zich flink verbeterd op zijn netheid. Dit werd beloond met mooie cijfers. Zeker op voltige had hij de moeilijkste oefeningen keurig uitgevoerd. Hij is op de 10e plaats geëindigd en is ook door naar de halve finale.

In de tweede ronde zaten de andere twee turners van KDO: Nilton Cetin en Sam Groenendijk. Zij turnen in de 3e divisie categorie pupil. Deze twee jongens zijn zeer aan elkaar gewaagd en turnde voor het eerst tegen elkaar. De gehele wedstrijd hebben zij constant geturnd en laten zien wat ze konden. Met hun laatste toestel, beide hun beste toestel, klommen ze in het klassement naar een knappe 6e en 8e plaats. Hiermee zijn beide jongens ook door naar de halve finale.

KDO turnt met vijf jongens verder in de halve finale van het Nederlands kampioenschap op 21 april in Kampen.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

• CDA-lijsttrekker Tom Berendsen.
Tom Berendsen, CDA-lijsttrekker voor Europese verkiezingen, bezoekt maritieme maakindustrie in Alblasserwaard en Drechtsteden Zakelijk 3 mei, 07:35
Streekomroep 56 nieuwe naam samenwerkende lokale omroepen in Drechtsteden en Alblasserwaard Nieuws 2 mei, 17:00