Afbeelding

ChristenUnie Papendrecht stelt vragen over mogelijke oplossing rijwielhandel Korteland

Algemeen 389 keer gelezen

PAPENDRECHT • De fractie van de ChristenUnie heeft donderdag 15 maart schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van de casus fietsenhandel Korteland.

De fractie heeft altijd begrip getoond voor de problemen van de familie Korteland en heeft een aantal keren op diplomatieke wijze geprobeerd via de wethouder tot een oplossing te komen. Tot op heden is dat echter, door wettelijke eisen, nog niet gelukt.

Dat de ChristenUnie Papendrecht nu toch vragen stelt, heeft te maken met een recent gepubliceerd arrest van het Europese Hof op vragen van de Raad van State. De inhoud van het arrest zou mogelijk ruimte kunnen bieden voor de vestiging van fietsenhandel Korteland aan de Coornhertstraat. In het arrest wordt een vergelijkbare situatie aangehaald. De ChristenUnie wil graag dat het college deze zaak bestudeert en onderzoekt of dit consequenties heeft voor de zaak Korteland.

Lijsttrekker Pieter-Jan den Dekker: "Wij werden op deze nieuwe informatie gewezen door een betrokken lid van onze partij. Dit is wat ons betreft de moeite van het onderzoeken waard. We zien het als een rol voor het college om uit te zoeken welke consequenties deze uitspraak heeft."

Op de vraag of dit geen verkiezingsstunt is, antwoordt hij: "Nee, daar is de zaak te serieus voor. Blijkbaar heeft de handtekeningenactie van Korteland geleid tot extra aandacht bij de inwoners en kregen we deze tip in onze mailbox."

De fractie is benieuwd naar het antwoord van het college op hun vragen.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• CDA-lijsttrekker Tom Berendsen.
Tom Berendsen, CDA-lijsttrekker voor Europese verkiezingen, bezoekt maritieme maakindustrie in Alblasserwaard en Drechtsteden Zakelijk 3 mei, 07:35
Afbeelding
Streekomroep 56 nieuwe naam samenwerkende lokale omroepen in Drechtsteden en Alblasserwaard Nieuws 2 mei, 17:00
Afbeelding
Streekomroep 56 nieuwe naam samenwerkende lokale omroepen in Drechtsteden en Alblasserwaard Nieuws 2 mei, 13:14

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden