Afbeelding

Een week lang aandacht voor gezonde leefstijl op De Tuimelaar

Algemeen 146 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Basisschool De Tuimelaar staat deze week in het teken van lekker en gezond eten en bewegen. Want hoe vroeger je een gezonde leefstijl aanleert, hoe beter. De themaweek wordt mogelijk gemaakt vanuit het project Gezond Nieuw-Lekkerland.

De aftrap van de 'gezonde' themaweek op De Tuimelaar vond maandagochtend plaats, met een sponsorloop voor twee goede doelen (www.diabetesfonds.nl en www.voorsara.nl). Wethouder Paul Verschoor heeft het startsein gegeven voor de warming-up en de kinderen aangemoedigd.

Tijdens de themaweek staan er voor groep 1 tot en met 8 van de Tuimelaar iedere dag speciale activiteiten op het programma. Adviseur publieke gezondheid Neelke Krijgsman van de GGD, betrokken bij Gezond Nieuw-Lekkerland en trekker van het de themaweek: "Alle kinderen gaan op hun eigen niveau aan de slag met gezondheid. Zoals met de suikerklontjeschallenge. Pauzehappen en -drankjes die rijk zijn aan suiker laten de kinderen deze week thuis. Van de 'uitgespaarde' suikerklontjes bouwen de kinderen een toren die iedere dag hoger wordt. En met 'Groen doet goed' gaan we lekker bewegen buiten. Vies worden hoort erbij! Verder gaan we op ontdekkingstocht bij supermarkt en groenteboer en doen we smartbreaks, smaaklessen en sportclinics."

Wethouder Piet Vat van de gemeente Molenwaard vindt de themaweek een goed initiatief. "Voor zowel de fysieke als mentale ontwikkeling van een kind is het belangrijk goed te eten en lekker te bewegen. Hoe vroeger je dat aanleert, hoe beter. Wie gezond en fit is, heeft meer kansen om mee te doen. En zo'n week vol vrolijke activiteiten over eten, drinken en bewegen, maakt het alleen maar leuk om hiermee bezig te zijn."

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 12 uur geleden
Afbeelding
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden