Afbeelding

Plusklassen op De Lage Waard in Papendrecht weer van start

Algemeen 479 keer gelezen

PAPENDRECHT • Op christelijke scholengemeenschap De Lage Waard in Papendrecht zijn de plusklassen weer van start gegaan.

Iedere vrijdagmiddag komen er leerlingen van basisscholen uit Papendrecht en omgeving om op De Lage Waard met hun talenten aan de slag te gaan.

De basisschoolleerlingen staan dit keer voor de uitdaging om een kettingreactie in werking te zetten. Hier is wel wat creativiteit en fantasie voor nodig, want hoe de reactie tot stand komt, mogen de leerlingen helemaal zelf bedenken. Ze beginnen met het maken van een ontwerp. Vervolgens werken de leerlingen het ontwerp in groepjes uit.

In het lokaal is allerlei materiaal aanwezig om het project compleet te maken. Hans Bezemer, docent natuur- en scheikunde op De Lage Waard, begeleidt de plusklassen.

''Een van de doelen die we hiermee willen bereiken, is dat we de leerlingen meer onderzoeks- en ontwerpvaardig willen maken. Dit project past heel goed binnen de onderwijslijn van de school.'' Ook de basisscholen zijn zeer tevreden over de samenwerking met De Lage Waard.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden