Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

Geslaagde eerste editie Streefkerk Begint Goed

Algemeen 679 keer gelezen

STREEFKERK • Zowel over belangstelling als het aantal deelnemers hadden de initiatiefnemers van de eerste editie van Streefkerk Begint Goed niet te klagen.

Tientallen sportieve Streefkerkers werkten zich zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur in het zweet op spinning-apparaten. Onder deskundige leiding van instructeurs probeerden zij zoveel mogelijk 'kilometers' te maken.

Niet voor niets: de opbrengst van het evenement was bestemd voor de dagbesteding van het Thomashuis in Streefkerk, waar mensen met een beperking worden opgevangen. Het bedrag dat Streefkerk Begint Goed heeft opgebracht is nog niet bekend.

Gelukt
De bedoeling van het event was de inwoners de saamhorigheid laten beleven. "En dat is gelukt", meldt Anja den Besten, één van de initiatiefnemers. "Deelnemers van 9 tot en met 68 jaar hebben meegedaan, vier voetbalelftallen waren vertegenwoordigd, de kerkenraad, een damestennisteam, zangkoren, vrienden en familie, iedereen stapte op de fiets."

Het laatste uur hebben de bewoners van het Thomashuis met begeleiding en familie ook meegedaan. "Mede door de overweldigende bijdrage van de middenstanders uit Streefkerk, Nieuw-Lekkerland en Groot-Ammers, banken, notaris, bouwbedrijf, timmerfabriek en particuliere giften, is de uiteindelijke opbrengst opgelopen tot 5365,11 euro."

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden