PKC wint in attractief duel van DOS'46

Sport 225 keer gelezen

PAPENDRECHT • De korfballers van PKC/SWKGroep hebben zaterdag in een attractief duel met 37-30 gewonnen van DOS'46.

Anita de Ridder (polsblessure) en Nadhie den Dunnen (slijmbeursontsteking) werden vervangen door Zita Schröder en Suzanne Sijstermans. Omdat Danny den Dunnen zich te laat meldde voor de wedstrijd, begon hij op de bank. olav van Wijngaarden mocht voor het eerst na zijn kaakbreuk starten in de hoofdmacht van PKC. Voor de gelegenheid was hij uitgerust met een soort bokshelm.

De opponent uit Drenthe deed een helft lang goed mee in de sporthal van PKC in de Oostpolder. In de eerste 25 minuten werd er aardig om en om gescoord, waardoor er bij rust een 17-17 stand op het scorebord prijkte.

In de tweede helft maakte PKC het verschil. Vooral Richard Kunst was met twaalf treffers goed op dreef.  Ook Laurens Leeuwenhoek had met tien treffers een groot aandeel in de uiteindelijk 37-30 uitslag. Suzanne Struik scoorde vijf maal en Olav van Wijngaarden was goed voor drie treffers.