Derde ruime winst op rij voor CKC Kinderdijk

Sport 212 keer gelezen

ALBLASSERDAM • CKC Kinderdijk heeft zaterdag de derde winst op rij geboekt. ONDO uit 's Gravezande werd met 23-13 gevloerd in de eigen sporthal Blokweer in Alblasserdam.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een trekking gedaan met betrekking tot het slaan van de eerste paal van de nieuwe sporthal. Door middel van loting werd er bepaald dat Lucas van Heemskerk uit de E4 woensdag 29 november mag helpen met het slaan van de eerste paal. De E4 mag de paal beschilderen.

Kinderdijk ging ook deze keer weer fel van start en na 2 minuten lag de eerste bal in de korf, 1-0 door Max Donkervoort, maar binnen 15 seconden had ONDO daar een antwoord op: 1-1. Na 6 minuten spelen kreeg Kinderdijk de eerste strafworp die gemist werd door Martijn Kreuk, maar die misser maakte hij na een halve minuut goed door raak te schieten: 2-2.

Halverwege de eerste helft zag het publiek dat Kinderdijk veel kansen miste maar ook veel rebounds had in de verdediging, waardoor ONDO geen lang aanvallen kon spelen. Met nog een kwartier op de klok, liep Kinderdijk langzaam uit naar een stand van 8-4 en vijf minuten voor de theetijd scoorde Koen Golverdingen het laatste doelpunt voor rust 9-6.

Na de pauze scoorde Marjolein Verkerk al snel door een vrije bal af te ronden. Ook in de tweede helft werden er de nodige kansen gemist, maar liepen ze wel uit naar een ruime voorsprong van 18-10. Mede door goed rebound week aan de kant van Kinderdijk werd er terecht gewonnen. De eindstand was 23-13.

Scores:
Simone Hoek en Max Donkervoort 5x, Marjolein Verkerk 4x, Menno Bot 3x, Koen Golverdingen en Martijn Kreuk 2x, Arjan Schook en Lotte van de Lustgraaf 1x.

De volgende wedstrijd is zaterdag 2 december om 19:30 in de Bongerdhal tegen Vitesse in Barendrecht.

Op woensdag 29 november wordt op sportpark Molenzicht de eerste paal geslagen van sporthal Molenzicht. Aanvang is om 15:00 uur.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 17 uur geleden
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21