Olof Hooijmeijer.
Olof Hooijmeijer.

Jonge Alblasserdamse schrijver Olof Hooijmeijer presenteert detective

Algemeen 2.714 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Van de jonge Alblasserdamse schrijver Olof Hooijmeijer verscheen onlangs het eerste boek 'Een onmogelijke zaak voor rechercheur Verschoor'.

Het boek speelt zich af rond een misdrijf dat wordt gemeld bij politiebureau Rotterdam-zuid.

De zeventienjarige Olof Hooijmeijer wilde als kind rechercheur te worden. Hij kiest voor een andere richting, maar doet wel iets met zijn belangstelling voor het politiewerk: hij begon in 2015 aan een boek dat zich afspeelt in de Rotterdamse politiewereld.

Hooijmeijer laat zich inspireren door onder meer Baantjer, politieblogs en andere auteurs van politieverhalen als Sjoerd Veenman en Roelof den Ouden.

"Rotterdam is een mooie stad om een misdaadverhaal in te laten afspelen", vertelt Olof Hooijmeijer. Tijdens het schrijven werd meegekeken door mensen die zelf in alle lagen van de politie werkzaam zijn. Hun aanwijzingen werden verwerkt waardoor het verhaal een hoog realistisch gehalte heeft gekregen.

Uitgeverij de Banier reageerde positief op het manuscript. Inmiddels zit er een tweede verhaal in het hoofd van de jonge auteur. Ook dit verhaal zal deel uitmaken van de serie Rotterdamse zaken.

Rotterdamse zaken - Een onmogelijke zaak voor rechercheur Verschoor is een detective voor jongeren vanaf vijftien jaar en is te koop voor 11,95 euro bij de boekhandel, onder meer bij de Schuilplaats in Alblasserdam en via www.schuilplaats.org.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden