• Gerda de Jager. Foto: Daniëlle Vink
• Gerda de Jager. Foto: Daniëlle Vink Foto: Daniëlle Vink

Massagepraktijk in Alblasserdam met een heel andere benadering

Algemeen 1.164 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Gerda de Jager uit Alblasserdam heeft onlangs haar massagepraktijk uitgebreid, waardoor ze nu meer de nadruk legt op massages bij lichamelijke en psychische klachten.

"Ik masseer al langere tijd, maar wilde me graag verdiepen in de achtergronden van de klachten waarmee mensen naar me toe kwamen", legt Gerda uit. Ze heeft een praktijk aan huis aan de Zeelt 174 in Alblasserdam.

Oorzaak van de klacht
Ze heeft met succes de HBO-opleiding Massagetherapie gevolgd en wil graag mensen op een bredere, betere manier verder helpen. "Ik ben nu veel meer in staat om te kijken naar de oorzaak van de klacht waarmee mensen tobben. Dat hoeven geen problemen te zijn met de spieren alleen, maar kan ook te maken hebben met stress, ademhalingsproblemen, burn-out of verwerking van verdriet", legt Gerda uit.

"Het gaat daarbij om de vraag wat mensen voelen, wat hun lijf hen wil vertellen en hoe een massage daarbij kan helpen." Gerda heeft allerlei mensen die ze helpt: stratenmakers en topsporters, maar ook mensen die het zwaar hebben in het leven. "Ik kies daarbij voor de benadering dat we niet te snel naar medicijnen moeten grijpen, maar door middel van massages verbeteringen kunnen aanbrengen."

Sinds kort doet ze ook zwangerschapsmassage en massages voor vrouwen die kampen met moeilijkheden in de overgang.

Op de Seniorenbeurs
Om zichzelf en haar praktijk te presenteren is Gerda de Jager op donderdag 5 oktober aanwezig op de eerste 55+ beurs in Alblasserdam, die van 10.30 tot 16.00 uur gehouden wordt in Landvast.

"Ik neem een massagestoel mee en zal tijdens de beurs over de kleding heen masseren bij mensen die daar belangstelling voor hebben", belooft Gerda. "Er zijn nog steeds heel veel misverstanden over massage en daar wil ik donderdag graag op ingaan.

Gerda de Jager is aangesloten bij de Vebag, waardoor aanvullend verzekerden een deel of de gehele behandeling bij haar vergoed kunnen krijgen. Voor meer informatie: 06-34410942 of www.massagetherapiedejager.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De cover van het boek van Hans Muijsson.
Hans Muijsson bij live-uitzending vanuit de bibliotheek van Alblasserdam Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Amega Samen Sterk steunt zeven goede doelen in de Drechtsteden Zakelijk 7 uur geleden
Afbeelding
Programma 2024-2025 van Theater De Willem uit Papendrecht staat online: grote namen en prachtige voorstellingen Nieuws 7 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden