Afbeelding

Activiteiten in Alblasserdam tegen eenzaamheid

Algemeen 208 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Stichting Welzijn Alblasserdam (de SWA) organiseert tijdens de Nationale Week tegen Eenzaamheid, van 21 september tot en met 7 oktober, diverse uitstapjes voor jong en oud.

Op deze manier wil de stichting eenzaamheid onder de aandacht brengen en inwoners van Alblasserdam de mogelijkheid bieden samen iets te ondernemen.

Gedurende deze week kunnen deelnemers Dordrecht ontdekken, een boottocht maken door de Alblasserwaard met avondeten, varen langs de molens van Kinderdijk, een obstacleruntraining bij het Lammetjeswiel bijwonen of de natuur in tijdens een natuurtocht. Ook wordt een filmmiddag in Landvast georganiseerd voor opa's en oma's met hun kleinkinderen.

Belangrijk thema
Eenzaamheid is een belangrijk thema voor de SWA. Directeur Tonia Ruybroek vertelt: "Ik hoop dat Alblasserdam straks een dorp is waar niemand alleen hoeft te zijn. Wij gaan graag de komende tijd in gesprek met inwoners en partners om ideeën op te halen.  Met deze ideeën willen wij eenzaamheid onder de aandacht brengen en aanpakken. Wij zijn blij dat de gemeente Alblasserdam eenzaamheid als belangrijk speerpunt heeft en ons steunt, zodat wij de positieve gezondheid in het dorp kunnen bevorderen."

Het complete aanbod van activiteiten staat op www.stichtingwelzijnalblasserdam.nl. Hier staan de tijden, eventuele kosten en voor wie de activiteiten zijn. Er zijn voor de activiteiten een beperkt aantal plaatsen. Opgeven of meer informatie is te verkrijgen via Leroy Benschop, Sociaal Makelaar, via leroy@stichtingwelzijnalblasserdam.nl of 078-2021220.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 13 uur geleden
Afbeelding
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden