archieffoto: Anne Marie Hoekstra
archieffoto: Anne Marie Hoekstra

Alblasserdam bereidt zich voor op de Paardenmarkt

  •   185 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Over iets meer dan twee weken, op woensdag 26 juli, wordt de Sint Jacobus Paardenmarkt weer gehouden in Alblasserdam.

De jaarlijkse Sint Jacobus Paardenmarkt vindt plaats in en rondom de Kerkstraat in Alblasserdam. De markt begint 's morgens om 08.00 uur.

Op de markt zijn paarden, pony's en kraampjes. Ook rijdt er een paardentram. Tegen een vergoeding is het mogelijk om met deze paardentram van de firma Baan een rondrit te maken door de gemeente.

Eigenaren van pony's en paarden krijgen een premie om hun dieren op de markt te laten zien. Voor een paard is dit 17 euro en voor een pony 12 euro. Rond 11:30 uur is er onder de aanvoerders van de paarden en pony's een verloting van kleine geldprijzen.

Ponykeuring
De traditionele ponykeuring onder het zadel wordt ook dit jaar weer gehouden op het grasveld aan de van Lennepstraat. De ponykeuring begint om 10:45 uur.

Grote loterij
Bezoekers van de markt kunnen op drie plaatsen loten kopen voor de grote Sint Jacobus Paardenmarkt loterij: bij basisschool de Schalm in de Kerkstraat, bij een kraam bij de paarden en in de Waalsmondelaan. Een lot kost 50 eurocent. Tot nu toe zijn elk jaar alle 5500 loten binnen vier uur verkocht.

Avondprogramma
Van 18:45 uur tot 21:00 uur is er op het grasveld tussen de Roemer Visscherstraat en de Hobbemalaan een spectaculair hippisch festijn met als hoogtepunt van de avond een spectaculair optreden van showteam Jos Clements.

Het avondprogramma ziet er als volgt uit:
18:45 – 19:00 uur             Muzikale opluistering "The Dutch All Stars Jazzband"
19:00 – 19:30 uur             Ringsteken
19:30 – 19.45 uur             Showteam Jos Clements
19:45 – 20.00 uur             Loterij
20:00 – 20.30 uur             Showteam Jos Clements
20:30 – 21:00 uur             Stoelendans

Donateurs welkom
Het comité Sint Jacobus Paardenmarkt werft tijdens de markt nieuwe donateurs. Particulieren kunnen voor 12 euro per jaar vriend of vriendin zijn van Sint Jacobus. Voor bedrijven geldt een minimale bijdrage van 45 euro per jaar.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >

reageer als eerste
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK

HET KONTAKT OP TWITTER

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226475&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkontakt.nl/klaroen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=716" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226490&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkontakt.nl/klaroen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=716" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>