• Merel van der Waal in haar kledingboetiek.
• Merel van der Waal in haar kledingboetiek. Foto: Bert Bons

Hip & Happy by Merel nieuw in Alblasserdam

Algemeen 749 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Aan de Plantageweg 18 in Alblasserdam is zaterdag Hip & Happy by Merel geopend.

"Hip, stoer, netjes en vrouwelijk", zo omschrijft Merel van der Waal van de gezellige kledingboetiek haar assortiment. "Ik speel in op de laatste nieuwe trends en vernieuw elke week een groot deel van de collectie.

Merel heeft vele jaren lang het sportcentrum in Groot-Ammers gerund, samen met haar man Jaap. "Dat heb ik met veel plezier gedaan, maar mijn grote liefde was altijd de mode. Daarom heb ik een aantal jaren geleden mijn papieren gehaald voor modestyliste, zonder dat ik toen een plan had om er wat mee te doen."

Toen een kleine ruimte vrij kwam in het sportcentrum, trok Merel de spreekwoordelijke stoute schoenen aan en richtte daar een dameskledingboetiek in. Dat beviel zo goed dat ze tot tweemaal toe naar een groter onderkomen ging in Groot-Ammers. Intussen hadden Merel en Jaap het sportcentrum verkocht en waren ze verhuisd naar Ridderkerk. "Toen bleek dat 75 procent van mijn klantenbestand uit de regio Drechtsteden kwam en omdat we zelf inmiddels daarheen waren verhuisd, was de optelsom snel gemaakt. Ik wilde hierheen!"

Knus pand
In het knusse pand aan de Plantageweg 18, naast Bo-Ass Financiële Diensten, heeft Merel een kledingboetiek ingericht in de stijl van een Ibiza strandboetiek en biedt ze hippe, stoere, nette en vrouwelijke kleding. "Ik wilde heel graag een gezellige, kleine en vrolijke boetiek om mijn kleding te laten zien en te verkopen, zodat ik persoonlijk contact kan hebben met vrouwen die mijn winkel bezoeken."

Merel biedt allerlei merken die aansluiten bij haar stijl en smaak, maar twee wil ze er graag uitlichten: Isal Ibiza Bonita en Place du Soleil. Beide exclusieve merken van het hogere segment zijn elders in de regio niet verkrijgbaar.

Thuiskomen
Het openen van Hip & Happy by Merel in Alblasserdam is voor Merel zoiets als thuiskomen. Haar tienerjaren bracht ze door in het Damdorp, toen haar vader daar eind jaren zeventig, begin jaren tachtig van de vorige eeuw gemeentesecretaris was. "Het voelt als een warm bad, ik ken nog veel mensen. Hier wil ik tot mijn pensioen blijven!", besluit Merel.

Hip & Happy by Merel is geopend van donderdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. De collectie en nieuwtjes zijn te volgen op Facebook: Hip & Happy by Merel of onder de oude naam Mooier by Merel Mode.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden