Afbeelding
Foto: Gemeente Papendrecht

Publieksjury actief bij Beelden Verbeeld Papendrecht

Algemeen 92 keer gelezen

PAPENDRECHT • De Culturele Raad Papendrecht organiseert dit jaar voor het eerst een evenement onder de titel 'Beelden Verbeeld'. Mensen zijn opgeroepen om op eigen wijze uiting te geven aan de inspiratie die zij krijgen van één van de beelden die in Papendrecht in de openbare ruimte te bewonderen zijn.

Dat kunnen beelden zijn die langs de Drechtoevers staan opgesteld en ook van beelden die op andere plaatsen in het dorp hun plek hebben gekregen.

Diverse mensen hebben daar intussen uiting aan gegeven door het maken van een gedicht, een verhaal, een schilderij of tekening. Maar ook door het maken van een foto of een beeld van klei, steen, hout of een ander materiaal. 

Het publiek vormt de jury en zal uiteindelijk beoordelen, welke inzendingen het meest tot de verbeelding spreken en een prijs behalen. Belangstellenden kunnen hun stem uitbrengen tijdens de finalemiddag op zaterdag 12 oktober tussen 14.00 en 16.00 uur. Plaats van handeling is het plein aan de Slobbengorsweg  vóór restaurant De Ertepeller.

Belangstellenden kunnen dat ook al eerder doen, omdat alle inzendingen van dinsdag 1 tot vrijdag 11 oktober te bewonderen en te beoordelen zijn op de eerste verdieping van het Gemeentehuis van Papendrecht aan de Markt.

Tijdens de finalemiddag kunnen mensen tevens deelnemen aan de workshop "zandsculpturen maken". Onder deskundige begeleiding krijgt u de mogelijkheid om met speciaal zand zelf een beeld te maken. U kunt dit alleen willen doen of met anderen samen. Voor beschermende kleding wordt gezorgd en ook bij regenachtig weer staat u droog onder een tentdoek. Deelname is gratis en staat open voor bewoners, van welke leeftijd dan ook, uit Papendrecht en de andere Drechtsteden. Maar wees er snel bij, want er kunnen maximaal 35 mensen deelnemen.

Geadviseerd wordt om vóór uiterlijk 10 oktober aan te melden om verzekerd te zijn van deelname. Op de dag zelf kan dat ook tussen 13.00 en 14.00 uur, maar dan bestaat het risico dat de workshop vol is. Voor deelname aan de workshop kan men per e-mail contact opnemen met het secretariaat van de Culturele Raad Papendrecht: w.vdhoeven@papendrecht.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• CDA-lijsttrekker Tom Berendsen.
Tom Berendsen, CDA-lijsttrekker voor Europese verkiezingen, bezoekt maritieme maakindustrie in Alblasserwaard en Drechtsteden Zakelijk 3 mei, 07:35
Afbeelding
Streekomroep 56 nieuwe naam samenwerkende lokale omroepen in Drechtsteden en Alblasserwaard Nieuws 2 mei, 17:00
Afbeelding
Streekomroep 56 nieuwe naam samenwerkende lokale omroepen in Drechtsteden en Alblasserwaard Nieuws 2 mei, 13:14

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden