Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Een fragment uit de moodfilm over Alblasserdam.
• Een fragment uit de moodfilm over Alblasserdam.

Moodfilm over Alblasserdam online in première

  •   60 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De moodfilm over Alblasserdam, die de titel 'Alblasserdam, ons baken' heeft gekregen, is online te zien.

De film ging gisteravond al in première in Landvast. Dit gebeurde tijdens de openluchtbioscoop van Landvast, dat plaatsvond in het kader van het Havenfestival.

De film beleeft zijn officiële online première op vrijdag 20 september 13.00 uur. Veel organisaties, instituten en verenigingen in Alblasserdam, waaronder nieuwsblad Klaroen.nl, zullen deze film tegelijk delen.


Landvast zal de film tijdens de afsluitende braderie van het Havenfestival, op zaterdag 21 september, de gehele dag draaien in een van de bioscoopzalen. Toegang is gratis.
De Moodfilm over Alblasserdam toont het karakter en de beleving van het dorp. "We hebben veel met het dorp en vinden het gaaf om in één project Alblasserdam te laten zien", legt Patrick Visser uit. De geboren en getogen Alblasserdammer richtte in 2011 zijn eigen bedrijf op dat gespecialiseerd is in videoproducties. Acht jaar later heeft hij elf mensen in dienst en mag hij grote bedrijven als Warsteiner, Center Parcs en diverse hogescholen en universiteiten tot zijn klantenkring rekenen.

"We zijn inmiddels internationaal actief en onze medewerkers komen uit het hele land. Toch blijven we verbonden met Alblasserdam. Hier komen we vandaan en hier zijn we gevestigd. We willen graag iets terug geven aan het dorp waar we veel aan te danken hebben" vertelt Patrick.

Visser Media & Design heeft in de afgelopen jaren allerlei beeldmateriaal verzameld van gebeurtenissen en evenementen in het dorp. Dit werd in de afgelopen maanden aangevuld met nieuwe opnamen, die het verhaal vertellen van Alblasserdam. Er werd bovendien contact gelegd met de historische vereniging, waardoor oude beelden toegevoegd konden worden over bijvoorbeeld de watersnood en de kabelfabriek.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }