Logo hetkontakt.nl/klaroen

Brugklassers De Lage Waard oogsten uit nieuwe schooltuin

  •   53 keer gelezen

PAPENDRECHT • De brugklasleerlingen van de locatie havo/vwo van De Lage Waard hebben het schooljaar afgesloten met een oogst uit de nieuwe schooltuin.

Afgelopen zes weken kregen de leerlingen onderwijs op het gebied van natuur, milieu, voeding, gezondheid en duurzaamheid. Ze volgden diverse practica lessen in de schoollokalen, maar ook in het park Noordhoekse Wiel en in de nieuw aangelegde schooltuin direct naast de school.

Elke klas had in de schooltuin zijn eigen deel. De leerlingen werden uitgedaagd om een combinatie van twee plantensoorten te kiezen, waarbij de invloed van de ene op de andere soort werd onderzocht. Alle klassen waren zelf verantwoordelijk voor het zaaien en verzorgen van hun eigen schooltuin.

Dat viel niet mee met het extreme hete weer, maar gelukkig was er ondersteuning van de conciërges voor het sproeien. Er werd ecologisch getuinierd, dus er werd geen gebruik gemaakt van (chemische) bestrijdingsmiddelen. Binnen zes weken werden er door de leerlingen radijsjes, snijsla, eikenbladsla, rucola, spinazie en paksoi geoogst en thuis (met smaak) opgegeten.

Ook atheneum 5 maakte gebruik van de nieuwe schooltuin. Deze leerlingen onderzochten wat de invloed was van bepaalde meststoffen op het telen van groenten. Job van der Waals, docent Biologie: "We zijn erg blij met de nieuwe schooltuin, zo kan elke klas verantwoordelijk zijn voor een eigen deel."

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }