Logo hetkontakt.nl/klaroen

Mogelijk camera's op BK-weg tegen sluipverkeer

  •   287 keer gelezen

PAPENDRECHT • De gemeente Papendrecht gaat onderzoeken of het mogelijk is om camera's te plaatsen langs de Burgemeester Keijzerweg om sluipverkeer tegen te gaan.

Met name de politieke partijen PAB (Papendrechts Algemeen Belang) en CDA vrezen een toename van het sluipverkeer op de Burgemeester Keijzerweg wanneer de kruising van de N3 met de A15 gerenoveerd en veranderd wordt en de A15 verbreed wordt. Zij vinden dat het gemeentebestuur van Papendrecht actie moet ondernemen, zodat deze doorgaande weg volgend jaar niet zal dichtslibben.

Wethouder Kees de Ruijter beaamde dat er tijdens de renovatie van de N3 en de A15 extra overlast in Papendrecht kan zijn, maar dat het sluipverkeer verminderen zal als de snelweg verbreed is en de nieuwe aansluiting met de N3 gerealiseerd is.

"Dat is een heel passieve reactie", vond André Stremler van het PAB. "Dat had ik zelf ook kunnen verzinnen."

Egbert Lichtenberg (CDA) gaf de suggestie mee om camera's op te hangen waardoor nummerborden van met name het vrachtverkeer geregistreerd kunnen worden. "Dan kun je ze benaderen met de mededeling dat ze op de snelweg moeten rijden", vertelde Lichtenberg donderdagavond 18 juli tijdens de gemeenteraadsvergadering in Papendrecht.

Wethouder De Ruijter ging daarin mee. "We gaan cameratoezicht onderzoeken. Ik kom er later op terug."

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }