Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Dorien Zandvliet bij Landvast: "Ik ben heel benieuwd naar de input tijdens 'Iedereen doet mee'."
• Dorien Zandvliet bij Landvast: "Ik ben heel benieuwd naar de input tijdens 'Iedereen doet mee'." (Foto: Bert Bons)

Nadenken over 'iedereen doet mee' in Alblasserdam

  •   95 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Hoe kunnen we er met elkaar voor zorgen dat iedereen mee kan doen in Alblasserdam? Die vraag staat centraal op het 'Iedereen doet mee' bijeenkomst, die op donderdag 11 juli gehouden wordt in Landvast.

Uitgangspunt is het VN-verdrag, waarin staat dat iedereen in de samenleving mee moet kunnen doen. "Dat is een heel brede omschrijving, want we hopen op nog veel meer ideeën en plannen vanuit de inwoners, waar ze ook zelf mee aan de slag gaan", vertelt wethouder Dorien Zandvliet. Zij heeft zorg en welzijn in haar takenpakket en is betrokken bij de organisatie van de 'Iedereen doet mee' bijeenkomst op 11 juli.

"Het gaat tijdens de bijeenkomst niet alleen om de overheid die iets moet doen, maar om de hele samenleving. Wat kunnen winkels doen? Of verenigingen? Het gaat ook om simpele dingen waar iedereen mee te maken heeft. Bijvoorbeeld over hoe je de vuilcontainer op het trottoir zet of het sneeuwvrij maken van je straatje", legt wethouder Zandvliet uit.

Iedereen die ideeën heeft om iets te verbeteren, of mensen die ergens een klacht over hebben, het kan allemaal ingebracht worden tijdens de bijeenkomst, die van 17.30 tot 21.30 uur gehouden wordt. Er zijn enkele programma-onderdelen, maar het grootste deel van de tijd kan iedereen binnenwandelen en zijn of haar zegje doen.

"Het beleid van de gemeente Alblasserdam is erop gericht dat iedereen mee moet kunnen doen in het dorp", vervolgt wethouder Dorien Zandvliet. "Dat is niets nieuws. Het gaat er alleen om dat we daar met z'n allen goed bewust van zijn en misschien bepaalde blinde vlekken kunnen ontdekken, waarmee we aan de slag moeten gaan."

Bij het thema 'Iedereen doet mee' moet niet alleen gedacht worden aan mindervaliden die onderweg allerlei obstakels kunnen tegenkomen. Het gaat bijvoorbeeld ook om brieven van de overheid of andere instanties die goed leesbaar moeten zijn, zodat ook mensen die daar moeite mee hebben, het kunnen begrijpen.

"Het kan tijdens de bijeenkomst alle kanten opgaan", besluit wethouder Zandvliet. "Ik ben heel benieuwd en hoop dat iedereen in Alblasserdam wil meedenken en een inbreng zal hebben op donderdag 11 juli in Landvast!"

De toegang is gratis. De gemeente Alblasserdam organiseert de 'Iedereen doet mee' bijeenkomst in samenwerking met de Adviesraad Sociaal Domein (waarin de vroegere WMO-raad is opgegaan).

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }