Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Bert Bons

OP wil creatief kindcentrum realiseren in oude bibliotheek

  •   62 keer gelezen

PAPENDRECHT • De fractie van Onafhankelijk Papendrecht (OP) wil de oude bibliotheek op het Marktplein in Papendrecht ombouwen tot een creatief kindcentrum.

"Om participatie te ondersteunen is het zaak ook fysieke ruimten te creëren waar kinderen terecht kunnen", redeneert OP. In het voormalige pand van de bibliotheek, dat al weer bijna twee jaar leeg staat, is ruimte voor de komst van een creatief centrum voor kinderen.

OP: "Dat biedt aan kinderen de kans om creatief te zijn en hun gaven en talenten te ontdekken en ontwikkelen, aan ouders van kinderen om met hun kinderen aan leuke activiteiten mee te doen en aan de samenleving een zichtbare positieve plek waar creativiteit en talenten kunnen worden ontwikkeld, maar waar ook ruimte is voor sociale interactie."

In de recente uitzending op televisie met burgemeester Moerkerke kwam naar voren dat er voor kinderen te weinig te doen is in Papendrecht. Dit fonkelnieuwe idee geeft volgens OP een aanzet tot een discussie tussen het bestuur van de gemeente, het maatschappelijk middenveld en de samenleving.

"Soms wordt door inwoners overlast ervaren. Daar moeten we samen iets aan doen. De discussie zal ertoe moeten leiden dat we Papendrecht voor kinderen (en de jeugd) aantrekkelijker moeten gaan maken", aldus OP. Het gemeentebestuur van Papendrecht heeft nog niet gereageerd op het plan van Onafhankelijk Papendrecht, dat de partij overigens ook nog niet officieel ingediend heeft bij de gemeente.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }