Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Wethouder Peter Heijkoop met enkele deelnemers en betrokkenen.
• Wethouder Peter Heijkoop met enkele deelnemers en betrokkenen.

Nieuw perspectief voor jonge bijstandsvrouwen uit Drechtsteden

  •   149 keer gelezen

DRECHTSTEDEN • Wethouder Peter Heijkoop heeft donderdagochtend 31 januari het startsein gegeven voor het project 'jonge vrouwen in beweging', een intensief programma waarmee dertien jonge vrouwen die al langere tijd in de bijstand zitten, leren om weer mee te kunnen doen in de samenleving. De aftrap vond plaats bij Zorggroep Crabbehof in Dordrecht.

Heijkoop vindt het belangrijk dat kwetsbare groepen in de bijstand extra hulp krijgen om mee te kunnen doen: "Deze groep vrouwen heeft te kampen met lastige zaken zoals problematische schulden, psychische of relationele problemen en heeft weinig kans op werk. Met een intensieve aanpak en het bieden van bijvoorbeeld kinderopvang kunnen zij leren hun leven weer op de rails te krijgen. En dat blijkt te werken: vorig jaar hebben vijftien deelnemers een baan gevonden en startten er twee met een opleiding."

Persoonlijk plan
Activering, ontwikkeling en empowerment staan centraal in het programma. Met iedere deelneemster wordt een persoonlijk plan van aanpak opgesteld en uitgevoerd. De Sociale Dienst Drechtsteden en Stichting Werkshop organiseren bijeenkomsten die bestaan uit sport, persoonlijke coaching en diverse workshops zoals sollicitatievaardigheden en bedrijfsbezoeken. Hier maken de vrouwen kennis met verschillende beroepen en krijgen ze de kans zich te presenteren bij werkgevers. Het is de bedoeling dat de deelnemers binnen zes maanden uitzicht hebben op betaald werk of beginnen met een opleiding.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }