• Er wordt hard gerepeteerd voor de musical De Familie Knots.
• Er wordt hard gerepeteerd voor de musical De Familie Knots.

Musical wijkt uit naar Papendrecht

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Mandoline- en gitaarorkest 'De Plektrum Melodisten' verzorgt op zaterdag 6 februari haar jaarlijkse uitvoering in Theater De Willem in Papendrecht.

Dit jaar is gekozen voor de musical De Familie Knots. De voorstelling over de bekende televisieserie van weleer begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur.

"We zijn in de loop van de jaren uitgegroeid tot het grootste mandolineorkest van Nederland en treden op in binnen- en buitenland", vertelt Mien de Rover. Zij richtte het orkest op in 1958 en is nog steeds voorzitter.

Grote uitvoering
Ruim vijf jaar geleden heeft haar dochter Daniëlle het dirigeerstokje van haar overgenomen. "We hebben ieder jaar een grote uitvoering, die jaarlijks wisselt", vertellen de dames. "Dit jaar hebben wij een leuke voorstelling in de vorm van een musical, die wij zelf hebben ontwikkeld naar het concept van de televisieserie De Familie Knots. De toneelspelers en muzikanten zijn allemaal lid van De Plektrum Melodisten. Het script is geschreven door Wendy Ladage, die tevens de regie voor haar rekening neemt."

Bekende melodieën
Het publiek kan genieten van bekende melodieën van de jaren zeventig tot nu, die door Daniëlle zijn bewerkt voor het mandolineorkest. Alle bekende personages uit de bekende televisieserie opa en oma, tante Til, mrs. X, Hansje en Meester Vogel komen tijdens de avond voorbij. Het is een leuke, gezellige familievoorstelling, die ook heel geschikt is voor kinderen.

Traditie voortzetten
"Met de musical zetten we een traditie voort, maar het is dit jaar nét even anders", laat Mien weten. "We moeten noodgedwongen uitwijken naar Theater De Willem, waar we trouwens heel enthousiast en gastvrij zijn ontvangen. Er wordt op alle fronten goed met ons meegedacht en al onze wensen op technisch gebied kunnen worden vervuld.

Met trots laat Daniëlle de prachtige jurk van Tante Til zien, die tot in detail is nagemaakt. "De muzikanten zijn al bijna een jaar aan het repeteren", vertelt zij. "De toneelspelers zijn een maand of zes hard aan het werk om hun rol onder de knie te krijgen. Er wordt enorm veel energie in deze voorstelling gestoken. We hopen dan ook van harte dat we in Papendrecht, net als voorheen in de Nieuwe Doelen in Gorinchem, voor een volle zaal zullen optreden."

Theater De Willem staat aan de Van der Palmstraat. Kaarten voor de voorstelling kosten 12,50 euro. Kinderen tot en met 12 jaar betalen 10 euro. Kaartverkoop vooraf via 0184-612366 of aan de zaal.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5