• Arno Janssen lanceert op zaterdag 28 mei de vernieuwde site Oud-Papendrecht.
• Arno Janssen lanceert op zaterdag 28 mei de vernieuwde site Oud-Papendrecht. Foto: Bert Bons

Wethouder Arno Janssen lanceert vernieuwde website Oud-Papendrecht

Algemeen 1.018 keer gelezen

PAPENDRECHT •  Wethouder Arno Janssen van cultureel erfgoed lanceert zaterdag 28 mei de vernieuwde website van Oud-Papendrecht. Hij doet dat op verzoek van Papendrecht Verrast, de werknaam van de Stichting Promotie Papendrecht.

De website is volledig gemoderniseerd en verder uitgebouwd. Oud-Papendrecht.nl is nu een interactief en online cultureel-erfgoed-platform vol met oude foto’s, verhalen en video’s over Papendrecht vanaf eind 1800. Via dit platform zal de stichting het online cultureel erfgoed verder uitbouwen, samen met inwoners van Papendrecht.

Boerman
De site telt inmiddels meer dan 2,5 miljoen paginabezoeken en is het levenswerk van wijlen dhr. Boerman. Er is in de vorm van foto’s, video’s en verhalen een deel van het Papendrechtse cultureel erfgoed te zien.

Samen met inwoners
Na het overlijden van de initiatiefnemer, twee jaar geleden, heeft Papendrecht Verrast de website overgenomen om hem te behouden en samen met inwoners verder uit te bouwen. De stichting wil oudere bewoners van Papendrecht hierbij actief betrekken, in samenwerking met onder andere het Woonzorgcentrum.

Verhalen verzamelen
De vrijwilligers van het Woonzorgcentrum zijn al druk bezig om met de bewoners en hun kinderen nieuwe foto’s en verhalen te verzamelen. Deze worden verwerkt op de website en dienen als leidraad van de middag. Deze activiteit wil de stichting het komende jaar op meerdere plaatsen in Papendrecht organiseren, voor jong en oud.

De lancering van de website vindt plaats in Woonzorgcentrum de Markt, om 14.00 uur. Bij de lancering maakt de stichting zaterdag gebruik van een digitaal ‘Rad van Fortuin’.

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden